Hain üsteğmen: Halisdemir'e 2 kurşun sıktım

Düzenleyen:
Hain üsteğmen: Halisdemir'e 2 kurşun sıktım

GÜNDEM Haberleri

Binbaşı Şahin’in emriyle yerde yatan Astsubay Ömer Halisdemir’e iki el ateş ettiğini söyleyen Üsteğmen Atmaca, darbe girişiminden haberi olmadığını öne sürdü.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci general Semih Terzi ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen ekipte bulunan Üsteğmen Mihrali Atmaca, Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit edenler arasında yer aldığını itiraf etti. İfadesinde tabur komutanı Binbaşı Fatih Şahin’in emri ile yerde yatan Halisdemir’e iki el ateş ettiğini söyleyen Atmaca şunları söyledi: “Semih Terzi vurulduktan sonra, Fatih Şahin yerde yatan şahsın yanında duranlara hitaben ‘ne yapıyorsunuz, etkisiz hâle getirin’ dedi. O esnada birden çok silah sesi duymaya başladım. Ben de Fatih Şahin’in bu emri ile üzerimde bulunan tabancam ile yerde yatan şahsa (Ömer Halisdemir) hedefe gözeterek değil, ancak iki el ateş ettim. Halisdemir’in, Semih Terzi’yi vurması sebebiyle onu saldırgan zannettiğini savunan Atmaca, darbe girişiminden ise habersiz olduğunu iddia etti. Üsteğmen Atmaca geçen hafta Gölbaşı Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...