Kılıçdaroğlu: HDP meşru olmanın gereğini yapmalı, teröre dur deyin

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: HDP meşru olmanın gereğini yapmalı, teröre dur deyin

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu: HDP’nin açıkça PKK terörünü kınamasını istiyoruz. Ortak tavır alırsak parlamento adına çok olumlu bir adım atmış oluruz

Nuri Elibol ANKARA  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameleri eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bunun darbe girişimini fırsatçılık kabul edip parlamentoyu devre dışı bırakmak anlamına geldiğini savundu. Gazetelerin Ankara temsilcileriyle kahvaltıda buluşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:
“OHAL’le ilgili endişelerimizi iktidara aktarıyoruz. Kurumların yeniden yapılandırılmasını öngören bütün düzenlemelerin OHAL uygulamalarıyla yapılması doğru değil. Devletin yeniden inşası yürütme organının değil yasama organının görevidir. Anayasa konusunda yargının bağımsızlığı ile ilgili değişiklik önerisi benden gelmişti ve bu kabul görmüştü. Görüşmeler olgunluğa ulaşırsa Anayasa Komisyonu toplanacaktır. Meclisten oy birliğiyle de çıkabilir.”

FETÖ-PKK İLİŞKİSİ  
“Politikacıların belli bir kolaycılığa kendilerini hapsetmemeleri gerekiyor. FETÖ terör örgütü çıktı. O halde ‘bütün suçları bunların üzerine atıp, bu işten kurtulalım’. Sayın Başbakan hangi verilerden yola çıkarak (FETÖ-PKK bağlantısı) sonucuna vardı, bilmiyorum. ABD kendi hukuk sistemi içinde Gülen’i Türkiye’ye teslim etmeli. Diyelim ki ABD vermiyorsa ve Gülen ‘Benim bu işlerde parmağım yok’ diyorsa Türkiye’ye gelmeli. Hükümete bu konuda destek veriyoruz. ABD’nin de anlaşmalara uyması gerekir. Veriler ana aktörün Fethullah Gülen olduğunu söylüyor. Amerika terör karşıtı bir politika izliyorsa eğer, bunu iade etmesi lazım. Gülen’in verilmemesi bir kırılmaya neden olur.”

YENİKAPI RUHU SÜRSÜN
“Cumhurbaşkanı, olumlu tavrını umarım devam ettirir. FETÖ’yü devlete yerleştirenlerin ortaya çıkması lazım. Bunu araştıracak olan TBMM’dir. Bu işin siyasi ayağının ortaya çıkarılması lazım. Hukuk içinde FETÖ’nün temizlenmesi için hükümete her türlü desteği veririz. Ama biz 17-25’i milat olarak alıp öncesini aklayıp, biz sonrasına bakarız demek doğru değil. TSK ile ilgili düzenleme doğru bir düzenleme değil. Hükümet, parlamentoda OHAL süresi içinde çözeceğiz dedi. Çözmezlerse bunu AYM’ye götüreceğiz. 60 gün süremiz var, oluşan atmosferi bozmak istemiyoruz. Terörün ekonomik, psikolojik, etnik, sosyal güvenlik yönü var. Bütün bunların bir arada ele alınıp değerlendirilmesi lazım. HDP, 6 milyon oy alıp meclise gelen meşru bir organ. HDP’nin de özellikle terör olaylarının sonlandırılması konusunda üzerine düşen görevler var. HDP’nin gayet açık, net, PKK terörünü kınamasını, ortak tavır takınmasını hepimiz istiyoruz. Bunu yaparsak parlamentoda hepimiz adına çok olumlu bir adım izlemiş oluruz. HDP’nin de diğer partiler tarafından dışlanmaması lazım. Dışlarsanız onu meşru zeminin dışına çıkarmış oluruz.” 

Şirketlere gözdağı var
 Baskı atmosferinden Türkiye kurtulmalı. Şirketler terör örgütlerine kaynak aktarıyorlarsa elbette operasyonlara itirazımız yok. Ama gözdağı verme amacıyla yapılıyorsa bu doğru değil. FETÖ’nün siyasilere suikast yapabileceği söylendi. İçişleri Bakanlığı tedbir alacak. Dış politika konusunda komşularımızla barış içinde yaşamak zorundayız. Biz Esad’lı veya Esadsız Suriye’de barışın sağlanmasını hep istedik. İran’la İsrail’le Rusya ile Suriye ile ilişkilerin düzelmesi normaldir. Türkiye ilk kez cumhuriyet tarihinde dış politikada çok ağır bir yenilgiyi tatmıştır.”

NURİ ELİBOL'UN BUGÜNKÜ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...