Fenerbahçe'nin yeni teknik doktoru takımı muayene etti

Düzenleyen:
Fenerbahçe'nin yeni teknik doktoru takımı muayene etti

SPOR Haberleri

“Fizik kondisyon olarak çok gerideyiz… Daha iyi savunma ve hücum yapmalıyız, rakibe önde basmalıyız... En önemli eksiklik; agresiflik.”

Mehmet Emin ULUÇ

Dirk Advocaat, Avrupa kulvarındaki Grasshoppers galibiyetinin ardından Türkiye gerçeği ile tanıştı, sarı-lacivertli kulübe ve büyüklere ters gelen Başakşehir’e mağlup oldu… Hollandalı teknik adam maç sonunda Abdullah Avcı’nın büyük takımlara karşı oyun tarzı konusunda tespitini yapıp “Skoru korumak adına çok kapandılar. Demek ki biz de bunlara göre oyun anlayışı belirleyeceğiz veya yeni taktik geliştireceğiz” demişti. Fenerbahçe’nin yeni hocası kendi takımıyla ilgili de değerlendirme ve derecelendirme yaptı… Tabii ki bu düşüncelerinin bazılarını soyunma odasında takımla da paylaştı…

İleride çoğalmalıyız

Sakin bir görüntü sergileyen Advocaat takımın eksikliğini fiziksel bulduğunu belirterek “Daha üst seviyelerde olmalıyız ve mücadele gücümüzü artırmalıyız. Ki bu durumda daha iyi savunma ve hücum yapabilelim” dedi… Yumuşak oyun anlayışını da eleştiren Hollandalı teknik adam “Rakibe karşı yeterince agresif değildik. Ritmimizi bulmamız gerek. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Orta sahada daha az top kaybedip ayağa garanti paslar vermeliyiz. Ayrıca savunmayı da hücumdan başlatmalıyız. Hücumda da hızlı çoğalmamız gerek” ifadelerini kullandı.

Rakamsal tespitler

Advocaat’ın sonrası soyunma odası değerlendirmesinde orta saha oyuncularına ayrı bir parantez açtı… Nedeni ise çok fazla olan top kayıplarıydı. Hollandalı hoca 3 orta saha oyuncusunun Salih Uçan (8), Ozan Tufan (6) ve Mehmet Topal (7) toplam 21 top kaybettiğine işaret edip daha dikkatli olmalarını istedi. Hoca ayrıca maçın ardından yardımcıları Mario Been ve Cor Pot ile bir değerlendirme toplantısı da yaptı. Sistem üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu. Takımın eksi ve artıları sıralandı.   

Salih Uçan'dan öz eleştiri: "İyi değildim, toparlanacağım"

Roma’da pişti, yuvasına döndü… Özel maçlarda ve 10 numara yokluğunda sorumluluğu yüksekti… Şu ana kadar fena bir görüntü sergilemedi… Genç futbolcu Salih Uçan Başakşehir maçında beklenen performansı sergilemeyemediğini kendisi söyledi… Çok top kaybı yapan Salih “Benim görevim hücum oyuncularını attığım paslarla pozisyona sokmak, asist yapmak ve gol atmak. Başakşehir maçında istenilen performansı sergileyemedim, çok fazla top kaybı yaptım. Oynamaya devam ettikçe daha iyi olacağım ve eksiklerimi gidereceğim. Her geçen gün daha iyi olacağım. Üzerimdeki sorumluluğu biliyorum” dedi. 

Çoraplar sıcak tutacak

Fenerbahçe Kulübü, çorap üstü reklamı için Astra Group ile 1 yıllık sponsorluk anlaşması yaptı. Astra Group Yönetim Kurulu Üyesi Selim Gazi Gümüş “Vizyonumuz doğrultusunda uluslararası başarı hikayelerini destekleyen bir şirket olarak spor alanındaki ilk büyük sponsorluk çalışmamıza Türkiye'nin ve Avrupa'nın en başarılı takımlarından biri olan Fenerbahçe Spor Kulübü ile başlangıç yapmak bizim için gurur verici” dedi. 

Lens'te sona doğru

Fenerbahçe teknik direktör Dirk Advocaat’ın ısrarla alınmasını istediği Jeremain Lens’te geri sayım... Sarı-lacivertliler, Sunderland kulübü ile masaya oturdu ve kanat oyuncusunun kiralanması konusunda anlaşma sağladı. 28 yaşındaki oyuncunun kanat özelliğinin yanı sıra forvet bölgesinde de oynaması artısı olarak görülüyor. 

Fedakârlığa varım

O Fenerbahçe’yi, Fenerbahçeliler onu çok sevdi… Giderken gözyaşlarıyla gitti. Hele ki başkan Aziz Yıldırım ile bağı çok farklıydı… Alnından öpecek kadar samimiyetleri vardı… Al Ahli’ye giden Moussa Sow, Fenerbahçe özlemiyle yanıp tutuşuyor. Yönetim de golcü oyuncuyu yeniden kiralamak istiyor. Senegalli forvet de sarı-lacivertli formayı giymek için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu ifade ediyor. Yönetim, 4 milyon avroluk kiralama bedelini aşağı çekmek için pazarlık halinde. 

Çocuklar okusun!

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bazı yöneticilerin insani duyarlılık gösterdikleri bir eylem gerçekleştirdikleri ortaya çıktı… Her ne kadar gizlemeye çalışsalar da başkan ve yönetimin Balyoz soruşturmasında mağdur olan subayların çocuklarına burs verdiği öğrenildi. Bu arada Başkan Yıldırım’ın yarın NTV’de canlı yayına katılarak FETÖ hakkında çarpıcı açıklamalar yapması bekleniyor. Yıldırım’ın ayrıca bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da bir görüşme yapacağı ileri sürüldü.

Kırmızı çok ağır

Başakşehir maçında kırmızı kart gören Mehmet Topal, hakem Ali Palabıyık’ın kendisine gösterdiği kırmızı kartın ağır bir karar olduğunu söyledi. Cengiz Ünder’e faul yapan Topal pozisyonu anlatarak “Yatarak müdahale ettim ve topa da dokundum. Sonra ayağım rakibin ayağına geldi. Bana göre kırmızı kart ağır bir karar. Kasti bir hareket yoktu çünkü. Kariyerimde ilk kez lig maçında kırmızı kart gördüm. Üzüldüm” dedi. Topal, önümüzdeki hafta Kayseri maçında cezalı.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...