Harekatın adı 'Fırat Kalkanı'

Düzenleyen:
Harekatın adı 'Fırat Kalkanı'

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve ABD'nin başını çektiği koalisyon hava kuvvetleri, Cerablus bölgesinin DAEŞ'den temizlenmesi için Suriye topraklarında operasyon yapıyor. Operasyonun adı Fırat Kalkanı.

Askeri kaynaklar, Suriye'de düzenlenen harekatın adının “Fırat Kalkanı” olduğunu açıkladı.  Askeri kaynaklar, Suriye hudut hattında DAEŞ hedeflerine yönelik düzenlenen harekatın adının “Fırat Kalkanı” olduğunu açıkladı. Bölgede tüm ateş destek vasıtalarıyla açılan atışlar sonucunda 70 DAEŞ hedefinin tam isabetle vurularak imha edildiği açıklanmıştı. 

Harekatın adı 'Fırat Kalkanı'
Cerablus operasyonunun sembolü: Mercidabık'ın 500. yılı

500 yıl önce bugün, 24 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim'in ordusu Mercidabık'ta mutlak bir zafer kazanmıştı. Vatan haini FETÖ'cülerinin temizlenmesiyle arınan Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki DAEŞ bölgelelerine yönelik harekat başlattı. Cerablus merkezli başlatılan operasyon devam ederken, adı Fırat Kalkanı olan harekatın sembolik anlamı da var.

OPERASYONUN SEMBOLİK ANLAMI
Yavuz Sultan Selim 500 yıl önceki Mısır seferi sırasında Memlük devletiyle Cerablus yakınlarında Mercidabık Ovası'nda karşı karşıya gelmiş ve mutlak bir zafer kazanmıştı.

ORTADOĞU'YU OSMANLI TOPRAĞI YAPAN SAVAŞ
Yavuz Sultan Selim'in bu zaferi sonrası Suriye, Lübnan ve Filistin toprakları Osmanlı mülkü olmuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...