Korucular da sevindirilecek

Korucular da sevindirilecek

GÜNDEM Haberleri

Terörün tamamen ortadan kaldırılarak tarihe karışmasıyla birlikte uzun vadede halen terörle mücadelede görev alan korucuların da fonksiyonu sona erecek.

Terörün tamamen ortadan kaldırılarak tarihe karışmasıyla birlikte uzun vadede halen terörle mücadelede görev alan korucuların da fonksiyonu sona erecek. Ancak süreç tamamlandığında, bugüne dek güvenlik güçleri ile birlikte çatışmalara giren korucuların bir boşluğa düşmesine müsaade edilmeyecek. Korucular için emeklilik ve özlük hakları dahil geniş bir çalışma yürütülecek. Bu hazırlıkların henüz sadece planlaması yapılırken, terörün tamamen tarihe karışması ile birlikte somut adımlar uzun vadede atılacak. Korucuların emeklilik şartlarının ayrıntıları da sürecin sonunda yapılacak çalışmalarla netleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili teknik hazırlık yapacak. nbsp;İçişleri Bakanı Muammer Güler TBMM'de bir soru önergesine verdiği cevapta,Türkiye genelinde 22 ilde 46 bin 113 geçici köy korucusunun güvenlik kuvvetlerine yardımcı olduğunu açıklamıştı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...