Vedat Türkali hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Vedat Türkali hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Türk edebiyatının usta isimlerinden Vedat Türkali, 97 yaşında hayatını kaybetti

Senarist, şair ve romancı olan Vedat Türkali yaşamını yitirdi.

Kızı Deniz Türkali, Twitter hesabından ''Babamı Vedat Türkali'yi kaybettik'' açıklamasıyla acı haberi duyurdu.


Vedat Türkali hayatını kaybetti
Yalova Devlet Hastanesi’nde bu sabah yaşamını yitiren Türk Edebiyatı’nın çınarlarından Vedat Türkali’nin acı haberini alan yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti.

Asıl adı 'Abdülkadir Pirhasan' olan Vedat Türkali’nin sevenleri ve yakınları hastane önünde üzüntülerini dile getirdi. Türkiye’nin bir çınarı daha kaybettiğini belirten Cemal Turan, Türkali ile tanışmaktan büyük onur duyduğunu anlattı. Turan, şöyle dedi:
“Vedat Türkali, 13 Mayıs 1919 doğumlu Türkiye entelektüellerinden, aydınlarından, sınıf mücadelesi veren, ezilen sınıfların yanında olan aydınlarımızdan birisidir. Görüşlerinden dolayı 1951 yılında hapse atılmıştır. 7 yıl yattıktan sonra serbest bırakılmış aydınlarımızdandır. Dün, biz, hastanede ziyaret ederek Vedat Türkali ile görüştük. Öleceğini tahmin etmemiştik. Sabah ajansların haberlerinden öğrendik. Bu yüzden buraya geldik. Yakınlarını bekliyoruz. Büyük bir ihtimalle İstanbul’da defnedilecektir. Tabi İstanbul’da da 2-3 gün sonra defnedilecektir. Çünkü Türkiye’nin bir çınarıdır. O çınar devrildi. Bir an önce apar topar toprağa verilecek bir insan olmadığından dolayı düşünüyorum. Ona karşı platonik duygularımız yok. Sınıf mücadelelerinde ondan çok şey öğrendiğim çok şeyler olduğu için, hayat yolumuza ışık tuttuğundan dolayı, tanıdığım için onur duyduğum bir insandır." 

"TÜRK SOLU BÜYÜK BİR ÇINARI KAYBETTİ"
Türkali’nin sevenlerinden Ayhan Açıkgöz ise Türk solunun bir çınarını kaybettiğini söyledi. Açıkgöz, "Türk solu büyük bir çınarı kaybetti. Eşitlik, özgürlük ve demokrasi için vermiş olduğu mücadele burada noktalandı. Kendisini saygıyla anıyoruz. Tüm halkların başı sağ olsun" dedi. 
Vedat Türkali’nin cenazesinin İstanbul’da toprağa verileceği ancak tören tarihinin yakınlarının yurt dışından gelmesinden sonra açıklanacağı kaydedildi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...