Askerî müdahale masada

Askerî müdahale masada

DÜNYA Haberleri

ABD, Suriye'deki acımasız savaş ve kimyasal silah iddiaları üzerine Esad'a operasyonu gündemine aldı.

Suriye'de devam eden iç savaşa askeri müdahale giderek güçlü ihtimal haline geliyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın daha önce yaptığı "kimyasal silah kullanımı kırmızı çizgimiz" açıklamasının ardından, Suriye'de Esad rejiminin muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığının ortaya çıkması askeri müdahaleyi gündeme getirdi. Başkan Obama, Şam hükümetinin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığı yolundaki inancını doğrulamaya çalışıyor. Bu konuda görüşme trafiği de hızlandı. Washington Post gazetesi Suriye'ye müdahale konusunda yönetime birtakım şartlar getiren Amerikalı senatörlerin dahi artık müdahaleyi kaçınılmaz gördüklerini yazdı. İngiltere Başbakanı David Cameron, rejimin kimyasal silah kullandığına dair sınırlı ama ikna edici bilgi olduğunu açıkladı. Parlamentoya hitap eden Cameron, "Rejimin sarin gazı gibi kimyasal silah kullanmaya devam ettiğine dair gittikçe artan bir istihbarat var" diye konuştu. Batı basını da, Suriye'ye müdahale için artık sayılı günlerin bulunduğunu yazdı.


ABD ZİYARETİ SIRASINDA
Erdoğan, delilleri nbsp;Obama'ya verecek nbsp;
Suriye'den Türkiye'ye getirilen yaralıların kan ve doku örneklerinde "risin" adlı zehirli maddeye ulaşıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT)?Ankara'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderdiği numunelerde çıkan kimyasal silah izleri, rapor haline getirildi. 16 Mayıs'ta ABD'ye gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Elimde Esad'ı vuracak delil yok" diyen Başkan Barack Obama'ya?raporu?delil?olarak iletecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...