TEDx İstanbul'da başladı

TEDx İstanbul'da başladı

GÜNDEM Haberleri

İhlas Eğitim Kurumları dünya çapında yapmış olduğu konferanslarla yankı uyandıran TEDx konferansları başladı.

İhlas Eğitim Kurumları, dünya çapında yapmış olduğu konferanslarla yankı uyandıran TEDx konferanslarını Türkiye'ye getirdi. Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde dün düzenlenen TEDxIhlasCollegeED konferansı, Türkiye'de ilk defa eğitim başlığı altında yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yanı sıra konusunda uzman toplumun her kesiminden katılan konuşmacılar, "Benim Bir Rüyam Var" temasının vurgulandığı konferansta eğitim ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Her konuşmacı fikirlerini 12 dakika içinde anlattı. nbsp;

RENKLİ ETKİNLİK
Rezervasyonların günler öncesi bittiği konferansa ilgi büyüktü. Konferans, sosyal medyada da günün konusuydu. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç'un da katıldığı konferansta; "Türk Einstein'ı" olarak bilinen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Prof. Dr. Erhan Erkut, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, karikatürist Salih Memecan, milli voleybolcu Neslihan Demir, eski milletvekili ve Beyaz Ay Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Ayva, 41? 29! Ajans Ceo'su Alemşah Öztürk, komedyen Ercan Akışık, Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı Mevlüt Dinç, Hürriyet gazetesi yazarı Özgür Bolat, Storyteller Rukiye Şahin, TUK-TUK seyyahı eğitimciler Rick Sears ve Nick Gough, yazar, şair Mustafa Muharrem ile Storysinger Mustafa Kencesoy, hayallerini aktardı. Konferansa; ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, kum sanatı sanatçısı Veysel Çelikdemir, illüzyonistler Kıvanç amp;Burak, müzik grubu Rüstem Mustafa amp;Orçun Orçunsel ve MAD Talks Ekibi, performanslarıyla renk kattı. Konferanstan çıkan ortak görüş ise, "Ana hedef, kariyerli, diplomalı değil millete ve dünyaya hayırlı insan yetiştirmek olmalı. Bilgi teknolojilerini kullanabilen, sorgulayan, merak eden, kendini tanıyan gençler geleceği şekillendirebilir" oldu.

##tgvideo##

nbsp;TEDx İstanbul'da başladı
GENİŞ KATILIM GERÇEKLEŞTİ
Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen TEDxIhlasCollegeED konferansı, büyük ilgi gördü. Konferansa Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, AB Bakanı Egemen Bağış, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç ve çok sayıda davetli katıldı. nbsp;

nbsp;TEDx İstanbul'da başladı
ÖREN, KAPIDA KARŞILADI
İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve AB Bakanı Egemen Bağış'ı kapıda karşıladı.

Emine Erdoğan: nbsp;'Ne iş olsa yaparım' nbsp;dönemi sona erdi
TEDxIhlasCollegeED Konferansı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İhlas Koleji idarecilerini tebrik etti. Türkiye'de yeni bir ufuk, vizyon çizmek isteniyorsa eğitimin çok yönlü ele alınması gerektiğini belirten Erdoğan, farklı bilgi kaynaklarının ortaya çıktığı günümüzde tek sesli bir eğitim sistemi olamayacağını vurguladı. Erdoğan, şöyle devam etti: "Bilgi teknolojilerini kullanabilen, sorgulayan, merak eden gençler yetiştirmek gerek. Başarının anahtarı, analiz yapabilmektir. Gençleri belirli hedeflere ne kadar yönlendirirsek, o kadar başarılı oluruz. Çocuklara hep 'büyüyünce ne olacaksın?' diye sorarız. Hep belli cevaplar verilir. Halbuki, içinde bulunduğumuz çağ, mesleklerin çeşitlendiği bir çağdır. Her insanın kendine özgü mizacı, becerisi, yeteneği vardır. Eğitim, çocukların bu özelliklerini keşfeden bir süreç olmalıdır. Türkiye'de ekonomideki büyük değişimle 'ne iş olsa yaparım' devri bitti. Artık alanında uzmanlaşmış iş gücüne ihtiyaç var. Sadece teorik eğitimle eğitim sistemi inşa edilemez. Milli, manevi değerlerle verilen eğitimle geleceğimiz inşa edilebilir. Tekrarcı yöntemlerden uzaklaşan, Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacak gençler istiyoruz. Kendini bilmeyen, tanımayan bir insan ne kadar okursa okusun gerçek eğitim almış olamaz."

Bağış: nbsp;Çılgın projeler yapacak nbsp;bir nesil yetiştirmeliyiz
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, EDxIhlasCollegeED Konferansı'nda nasıl bir gençlik istediklerini açıkladı. Konuşmasına İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahid Ören'e teşekkür ederek başlayan Bakan Bağış, "Bizim genç bir nüfusumuz var. Eğer gerçekten bu genç nüfusu nüfuza çevirmek istiyorsak eğitime önem vermemiz lazım" dedi. Bağış, "Biz daha güzel yarınlara yürüyebilmek için çılgın projeleri gerçekleştiriyoruz. Biz ezberci bir nesil istemiyoruz. Biz düşünen, tartışan ve fikirlerini bütün dünyaya kabul ettirebilecek, özgüven sahibi, çılgın projeler ortaya koyabilecek bir neslin bu süreci bizlerden devralmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. nbsp;

Dr. Özgür Bolat: nbsp;Dedemin başarısı yok nbsp;ama köyün en mutlusu
Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Hürriyet Gazetesi yazarı Dr. Özgür Bolat, "Çocukları sadece kendileri olduğu için sevmedikçe, onlara gerçek bir öğrenme ortamı sunmadıkça, mutlu çocuk yetiştiremeyiz" dedi. İnsanların, diğer insanlar tarafından kabul gördükçe mutluluklarının arttığını söyleyen Bolat, "Türkiye 6.'sı bir arkadaşım, 'annemi mutlu etmek için çalıştım' diyor, bir arkadaşımın 50 milyon lirası var! Benim dedem de bulunduğu köyde en mutlu insandı. Hiçbir nbsp;başarısı yoktu" diye konuştu

Deniz Ülke Arıboğan: nbsp;Matematik bilen değil nbsp;topluma duyarlı gençlik
Denizbank Yönetim Kurulu Başkanvekili ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, "Eğitim denilen şey, aslında uzun yıllar bir şey öğrenebilmek için gittiğiniz yerdi. Kitap dışında bilgi alma fırsatımız da yoktu. Şimdi 'google'ı açıp öğrenemeyeceğiniz bilgi yok" dedi. "Peki okullarda ne öğretilecek?" diye soran Arıboğan, şöyle devam etti: "Bizler artık kocaman bir sürünün içinde, kendi renklerini sergileyebilecek, özgür ruhlu bireyler yetiştirmek zorundayız. Benim rüyam, çok iyi matematik bilen, çok iyi fizik bilen, ABD'den mezun olmuş gençler değil. Başarılı girişimciler de değil! Benim rüyam, iyi insanlar yetiştirmek. Toplumun problemlerine duyarlı, birileri acı çekerken onun acısını duyabilen insanlar yetiştirmek."

Lokman Ayva: nbsp;Mutluluk, iyi meslekten çok daha önemlidir
Eski milletvekili ve Beyaz Ay Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Ayva, nbsp;kör olduğu için yaşadığı zorlukları anlattı. Ayva, "11 yaşında kör oldum. Okul müdürü beni körsün diye kaydetmek istemedi. Yurt dışına yüksek lisansa gitmek istedim, kör olduğum için kabul etmediler. nbsp;Ama imkansızlığım imkanı doğurdu. Kişi kendisiyle ilgili zayıf ve güçlü yanlarını analiz ederse başarılı olur. Benim rüyam şu: Varsın çocukların iyi bir mesleği olmasın ama mutlu olsunlar" ifadelerini kullandı. nbsp;

Salih Memecan: nbsp;10 karikatür yaptım nbsp;çok meşhur oldum!
Karikatürist ve Medya Derneği Başkanı Salih Memecan, "Küçükken kekemeydim, konuşamıyordum, sonra karikatürist oldum. Kekemeliğim gitti, konuşmaya başladım" dedi. Memecan, hikâyelerini şöyle anlattı: "ABD'deyim, sevdiğim kız pas vermiyordu. Karikatür sergime çağırdım, kariyerimi görünce hemen evlendi. ABD'de 10 karikatür yaptım, iyi puan aldım. Benimle röportaj yaptılar, havam o biçim. 'Salih sende bu kabiliyet varken devam et, ileride çok meşhur olursun' dedim, aynen öyle oldu."

Prof. Dr. Erhan Erkut: nbsp;Çocukları tekrar nbsp;formatlamalıyız
Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, konferansta girişimciliğin önemini anlattı. "Girişimciliğin tek çözüm yeri eğitimdir" diyen Erkut, şunları söyledi: "Türkiye'nin eğitim sistemi girişimciliği kör etmektedir. Eğitimle girişimcilik olur ama üniversitede değil daha ilkokulda öğretmeliyiz. Girişimcilerden bazısı, tesadüfen olmuş. Çocukları yeniden formatlamalıyız."

Leyla Alaton: nbsp;Okul yıllarında nbsp;çok zorluk çektim
Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, nbsp;"Ok yaydan çıktı. Bütün kadınlar uyandı" dedi. Alaton, şöyle devam etti: "Aslında ben de biraz geç uyananlardanım. Okul yıllarımda çok zorluk çektim ve seçtiğim okullarda çok mutsuz oldum. Ancak Amerika'ya gidince ufkum açıldı. Orada lisanımı geliştirdim. Lisan mutlaka bilmemiz lazım. Her şey para değil ama onsuz da olmuyor. Bugün iki maşsız ev geçindirmek çok zor."

Neslihan Demir: nbsp;Hayallerinin peşinde nbsp;koşan hedefe ulaşır
Konferansta konuşan milli voleybolcu Neslihan Demir, çok parlak bir öğrenci olmadığını söyledi. Demir, "Ailemin tek evladıydım. Anne ve babamın bana çizdiği hayatın dışına çıktım ve itirazlarına rağmen üniversite eğitimi için İstanbul'a geldim. Sonra onlar da arkamdan geldi. nbsp;Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'na nbsp;yeteneksiz diye almadılar. Şimdi rüyamı yaşıyorum. Hayallerinin peşinde koşanın rüyası bir gün gerçekleşir" dedi.


nbsp;TEDx İstanbul'da başladı
KENDİ RÜYALARINI AKTARDILAR
Konferans kapsamında "Senin Rüyan Ne?" başlıklı bir yarışma düzenlendi. İsteyen izleyiciler kendi eğitim rüyalarını görüntülü olarak aktardı. Çekilen görüntüler sosyal medyada oylamaya açıldı. Bir hafta içinde en çok oy alan izleyici bir tablet kazanacak. Bu arada, "Senin Rüyan Ne?" panosunda izleyiciler postitlerle kendi rüyalarını diğer izleyicilerle paylaştı.

Alemşah Öztürk: nbsp;Girişimciliği okula nbsp;başlarken anlatalım
41? 29! Ajansı'nın Ceo'su Alemşah Öztürk de konferansta girişimciliğin önemine dikkat çekti. Öztürk, "Benim iki çocuğum var. Günde 30 soru soruyorlar. nbsp;Artık onlara mantıklı olan cevapları vermemiz lazım. Çocuklarmızla yeteri kadar ilgilenmiyoruz. Girişimciliği okula başlarken vermemiz lazım. Ona 'al oğlum şu parayı git, silgi al, kalem al sat, demeliyiz" diye konuştu. nbsp;

TEDx İstanbul'da başladı nbsp;
BAŞBAKAN TAKLİDİ GÜLDÜRDÜ
Konferansta Başbakan Erdoğan'ın taklidini yapan komedyen Ercan Akışık, Emine Erdoğan'ı kahkahaya boğdu. Taklidi beğenen Erdoğan, "İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım" dedi.

nbsp;TEDx İstanbul'da başladı
KIVANÇ VE BURAK'A BÜYÜK ALKIŞ
Konferansta konuşmaların yanı sıra renkli etkinlikler de vardı. Yetenek Sizsiniz yarışmasıyla tanınan Kıvanç ve Burak, illüzyon gösterisiyle bol bol alkış aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...