Eskişehir'de Suriye standına saldırı

Eskişehir'de Suriye standına saldırı

YAŞAM Haberleri

Eskişehir'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partili bir grup, '6. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları' kapsamında açılan Suriye standına saldırdı.





Espark Alışveriş Merkezi bahçesinden düzenlenen '6. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları' kapsamında alanda bulunan Suriye standındaki Özgür Suriye bayrağını almak isteyen grup, stanttaki öğrencilere saldırdı. Olaya kısa sürede müdahale eden polis, 2 kişiyi gözaltına aldı. Yaklaşık 20 kişilik grup daha sonra etkinliğin yapıldığı alan önünde toplanarak slogan attı. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.
Suriye standını açarak, örf ve adetlerini tanıtmak istediğini belirten Eczacılık 3. sınıf öğrencisi Ercan Mollo Musa, yaşadıkları olayı şöyle anlattı:
"Bu stant sadece Suriye'yi tanıtmak amacıyla kuruldu. Bu etkinlikte bir tek Suriye yok. Farklı ülkelerden yüzden fazla öğrenci var. Bu öğrencilerde kendi ülkelerini tanıtıyorlar. Buraya gelen birkaç insan anide stant içine girip, Özgür Suriye bayrağını almak istediler. Biz ilk başta ne olduğunu anlamadık. Daha sonra bize de saldırdılar, fakat bize bir şey olmadı. Böyle şeyler olmasın istiyoruz. İnsanlar hep birbirini sevsin, arkadaşça kalsınlar. Dünya yaşanamaz hale geldi, artık kanlar akmasın. İnsan barış içinde yaşasın."
Olayların olduğunu esnada Afganistanlı öğrenci Mustafa Navabi'nin, dün Hatay Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalar sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlar için Kuran-ı Kerim okuması ise, etkinliğe gelenleri etkiledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...