Burak Yıldırım'ın katil zanlısı yakalandı

Burak Yıldırım'ın katil zanlısı yakalandı

YAŞAM Haberleri

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından bıçaklanarak öldürülen Burak Yıldırım'ın katil zanlısı gözaltına alındı.

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından evine dönen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayeti işlediği öne sürülen Yusuf O'yu (20) Kırşehir'in Mucur ilçesinde yakaladı. Şüphelinin memleketi Bingöl'e gitmek isterken yakalandığı belirtildi. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğünde gazetecilere açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın cinayet zanlısının yakalanması için polisin yoğun şekilde çalıştığını söyledi. Güvenlik kamerası görüntülerinden şahsın nerelerde olabileceğini tespit ettiklerini ifade eden Çapkın, şunları kaydetti: "O fotoğrafı sokak sokak gezdirerek sorduk. Ve arkadaşlarımız sonunda tespit etti. O kişinin şehirden çıktığını ve Bingöl'e doğru gitmekte olduğunu tespit ettik. Şüpheli Mucur'da bu gece yakalandı ve İstanbul'a getirilecek. O da 20 yaşında, 3 sabıkası olan birisi. Bizim için zor bir cinayetti. Arkadaşlarımız büyük gayret sarf ettiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum." Çapkın, Yıldırım'ın ailesine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileyerek, "Üzücü bir olaydı. Yakalanması bizi bir nebze de olsa rahatlattı diyebiliriz" diye konuştu. Hüseyin Çapkın, maktul Yıldırım ile şüphelinin birbirini tanımadığını, cinayetin takım rekabeti nedeniyle işlendiğini de sözlerine ekledi. nbsp;İSTANBUL (AA)

CİNAYET ŞÜPHELİSİ YUSUF O, ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLDİ
Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Yusuf O. (20) Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 12 Mayıs'ta yaşanan olayla ilgili başlattığı çalışma sonucunda, şüpheli Yusuf O'yu, Kırşehir'in Mucur ilçesinde gözaltına aldı. Yusuf O, Mucur'daki işlemlerin ardından Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. nbsp;


nbsp;Burak Yıldırım'ın katil zanlısı yakalandı
Derbiniz batsın!

REKABET DEĞİL HUSUMET
Hangi şampiyonluk bir candan daha önemli ki? Türkiye'de bir derbi oynandı ve yine bilindik sahneler tekrarlandı. Her yıl birbirine benzer açıklamalar, gerginlikler, sahada olanlar, saha dışına taşanlar... Ama her seferinde şiddeti biraz daha artmış, biraz daha can acıtmaya yönelik söylemler ve eylemler. Ve bir can... Daha hayatının baharında 19 yaşında bir genç. Adı; Burak Yıldırım. Tek suçu üzerinde sevdiği takımın formasıyla caddede yürüyor olması. Formanın rengi değil önemli olan. Renklere bakış açısı, bakış açımız... Rekabeti değil, husumeti körüklediler hep. Şimdi yine bir kere daha bizler 6222'den dem vuracağız, devlet nbsp;görevlileri "Şiddet Yasası nbsp;uygulanacak" diyecek... nbsp;

MASUM DEĞİLİZ HİÇBİRİMİZ
Ama gencecik bedenler bir hiç uğruna kara toprağa girecek. Bugün Burak Yıldırım, yarın bir başkası... Taraftarlar güya sağduyuya davet eden demeçler verecek. Ta ki, bir başka derbiye kadar. Bir başka kavga sebebi çıkana kadar. Tek suçlu taraftar mı peki? Hayır! Balık baştan kokmuş. Maç öncesinde ortamı geren yöneticiler, burunlarından kıl aldırmayan teknik adamlar, saha içinde en ufak kıvılcımda birbirine giren futbolcular... Ve üstelik de karşılıklı olarak birbirlerini 'provokatörlükle' suçlayan açıklamalar. Taraftarı tahrik eden asıl bunlar. Masum değiliz, hem de hiçbirimiz. Söyleyin acının rengi olur mu? nbsp;Ve hangi şampiyonluk bir candan daha önemli ki? nbsp;Cahit nbsp;EROĞUL

KORKUNÇ ŞÜPHE!
Bıçaklanarak öldürülen Burak Yıldırım'ın yanında bulunan arkadaşlarından Yasin Karalar, yaptığı açıklamada bıçaklamaya şahit olduğunu söyledi. Karalar, "Burak bıçaklandığında sadece nbsp;1,5-2 metre önümüzde polisler bulunuyordu. 'Arkadaşımızı bıçakladılar, bakmayacak mısınız?' dedik. Onlar da, 'O bölgeye biz bakmıyoruz' cevabını vererek müdahale etmediler. Ambulans 30 dakika sonra geldi, arkadaşımız kan kaybından öldü" dedi.

nbsp;Burak Yıldırım'ın katil zanlısı yakalandı
ACININ RENGİ OLMAZ

İKİNCİ EVLAT ACISI
Kadıköy'de oynanan derbi maçı izledikten sonra eve dönüş yolunda G.Saraylı bir holigan tarafından kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden 19 yaşındaki F.Bahçeli taraftar Burak Yıldırım yürekleri dağladı. Edirnekapı metrobüs durağında yaşanan olay, güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerden tesbit edilen zanlı peşine düştü. 3 ay sonra askere gidecek olan Burak Yıldırım'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından ailesine teslim edildi. Yıldırım'ın acılı ailesi sinir krizleri geçirdi. Burak'ın ailesinin evlat acısını ikinci defa yaşadığı ortaya çıktı. Burak'ın küçük kız kardeşinin de nbsp;birkaç yıl önce balkondan düşerek nbsp;hayatını kaybettiği belirtildi.

BAYRAKSIZ CENAZE
Burak Yıldırım'ın babası Hikmet Yıldırım, cenazede bir tek F.Bahçe bayrağı bile görmek istemediğini söyledi. Cenazeye katılan taraftarların bu konuda hassas davranması için aile yakınları telkinlerde bulundu. Burak Yıldırım'ın cenazesi, oturduğu mahalleye "helallik alınmak üzere" getirildi. Bu sırada komşularının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Daha sonra Gaziosmanpaşa Merkez Camii'ne götürülen cenaze, ikindi namazının ardından Yeşilpınar Mezarlığı'nda toprağa verildi. F.Bahçe ve G.Saray kulüpleri başsağlığı mesajları yayınladı. Genç Fenerbahçeliler ve UltrAslan taraftar grupları da futbol terörünü lanetleyerek "Ölümün rengi, takımı olmaz" mesajını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...