Cani anneye 12,5 yıl hapis

Cani anneye 12,5 yıl hapis

YAŞAM Haberleri

İzmir'in Buca ilçesinde, geçen yıl Aralık ayında yeni doğmuş bebeğini çöp konteynerine attıktan 9 gün sonra vicdan azabı çekerek polise teslim olan Yeliz B., çıktığı son duruşmada 12,5 yıl hapse mahkum oldu.

İzmir'in Buca ilçesinde, geçen yıl Aralık ayında yeni doğmuş bebeğini çöp konteynerine attıktan 9 gün sonra vicdan azabı çekerek polise teslim olan Yeliz B., çıktığı son duruşmada 12,5 yıl hapse mahkum oldu. nbsp;
'Yakınını öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan annenin polise teslim olmasını ve mahkemedeki iyi halini değerlendiren mahkeme heyeti, cezayı düşürdü. İddia makamı savcı, sanık annenin bebeğini öldürmeye teşebbüs suçundan değil, terk suçundan yargılanması gerektiğini savundu.
Mahkemenin verdiği cezayı çok bulan sanık anne Y.B.'nin avukatı Kemal Ata Yardımcı, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Üç ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen anne, yargıtay cezayı onayladığı takdirde yeniden cezaevine dönecek. İzmir 11.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına katılan tutuksuz sanık anne Yeliz B., savunmasında, olay günü işe gitmek üzere evden çıktığını, yolda giderken erken doğumun gerçekleştiğini, evli olmadığı için bebeği eve götüremediğini ve o an için konteynere bıraktığını söyledi. Eve gidip üzerini değiştikten sonra bebeği tekrar almayı planladığını ancak, o arada bebeğin başkalarınca bulunmuş olduğunu belirten Y.B., bebeği öldürmek ya da ölmesini sağlamak amacıyla bırakmadığını, evli olmamasına rağmen doğurmak için mücadele ettiğini, suçlamayı kabul etmediğini, ayrıca polise kendisinin gidip teslim olduğunu söyledi.
İddia makamı savcı, sanık annenin öldürmeye teşebbüsten değil, terk suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, yakınını öldürmeye teşebbüs suçundan anneye önce müebbet hapis cezası verdi. Annenin olaydan sonra polise teslim olmasını, suçunu itiraf etmesini ve mahkemedeki iyi halini dikkate alarak cezayı 12,5 yıla düşürdü.

KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ

Yeni doğan bebeğini çöp konteynerine bırakarak ölüme terk etmekle suçlanan müvekkiline verilen cezanın çok olduğunu, kararı bozmak için Yargıtay'a başvuracaklarını belirten Avukat Kemal Ata Yardımcı da, şöyle konuştu: "Hamile kaldıktan sonra bunalım yaşayan müvekkilim bebeği doğurduktan sonra çöp konteynerine atması normal bir olay değil. Bebeği çöp konteynerine attıktan 9 gün sonra vicdan azabı çeken müvekkilim, polise kendisi teslim olmuştur. Kendisiyle cezaevinde yaptığım görüşmelerde sürekli pişmanlık duyduğunu ve bebeğini soruyordu. Mahkemenin verdiği cezayı çok buldum."

İZMİR (İHA) nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...