Başbakan Erdoğan, 'demokrasi güç kazandı' dedi

Başbakan Erdoğan, 'demokrasi güç kazandı' dedi

Politika Haberleri

Başbakan, "Son 10.5 yıl Türkiye'de demokrasinin özellikle de millet egemenliğinin güç kazandığı, geri dönülemez kazanımlar elde edildiği bir dönem oldu" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nbsp;ABD'de Brookings Enstitüsünde, "AK Parti İktidarları ve Türkiye'nin Dönüşümü" konulu konuşma, "Filistin meselesi, Osmanlı'nın yıkılmasının ardından ortaya çıkmış meseledir. Bu boyutuyla Filistin meselesi yeni Türkiye'yi de çok yakından ilgilendirmektedir. Yani 'size ne' diyenlere aslında cevap burada yatmaktadır" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Son 10.5 yıl Türkiye'de demokrasinin özellikle de millet egemenliğinin güç kazandığı, ileri standartlara kavuştuğu, geri dönülemez kazanımlar elde edildiği bir dönem oldu" diye konuştu.
Süreç Türkiye'yi kökten değiştirecek
Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin de "Bu süreç gerçekten çok çok önemli, 'hayati' diyebileceğim süreçtir. 'Çözüm süreci' adını verdiğimiz süreçte Türkiye'de siyaseti, sosyal yaşamı, özellikle de ekonomiyi kökten değiştirecek, yenileyecek bir sürecin adımı atıyoruz. Ancak bu süreç bölgemizin barışına, istikrarına, huzur ve refahına katkı sunacak süreçtir" dedi.
Erdoğan, "Türkiye'nin kalkınmasına yönelik çok güçlü umutlar oluştu. Terörsüz, şiddetsiz, korkusuz bir ortamda, güvenli ortamda kalkınma mücadelemizi çok güçlü şekilde sürdüreceğiz. Aynı şekilde bu süreç içerisinde sosyal ve demokratik sorunları ele alacak, bunları toplumsal mutabakatla çözüme kavuşturacağız" şeklinde konuştu.
Çözüm sürecinde görev alan Akil İnsanlar Heyeti'nin Türkiye'yi dolaştığını belirten Erdoğan, "Şu anda yaklaşık 35-36 günü doldurdular ve kalan 2 aylık süreyi de bitirdikten sonra nihai raporlarını hazırlayacaklar. Biz de bu rapor üzerinden adımımızı hükümet olarak atacağız" ifadelerini kullandı.
El-Fetih ve Hamas görüşmeleri
Başbakan Erdoğan, "Öncelikle El-Fetih ve Hamas'ın uzlaşması sürecini, önce bunu başarmamız lazım. Eğer bu uzlaşma başarılmazsa İsrail-Filistin görüşmelerinden bir netice elde edileceğine inanmıyorum. Yani bugüne kadar El-Fetih, görüşmeleri sürdürmüştür. Görüldüğü gibi herhangi bir netice alınamamıştır" dedi.WASHINGTON AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...