SGK'dan prim rekortmenlerine ödül

- Güncelleme:
SGK'dan prim rekortmenlerine ödül

Ekonomi Haberleri

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Türkiye genelinde en çok prim ödeyen 10 işverene SGK Başkanlığı'nda düzenlenen törenle ödüllerini verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK'nın kurumsal yapısı kadar SGK sisteminin istikrarlı bir yapıya kavuşturulmasının son derece önemli olduğunu belirterek, bunun gerçekleştirilebilmesi için öncelikle kayıt dışı istihdamla mücadelede işverenlerin desteğine her zaman ihtiyaçları olduğunu söyledi. nbsp;
SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Türkiye genelinde en çok prim ödeyen 10 işverene SGK Başkanlığı'nda düzenlenen törenle ödüllerini verdi. İlhan, ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, SGK'nın internet üzerinden bile emeklilik işlemlerinin başlatılacağı bir sisteme sahip olduğunu belirterek, "Bugün ise dünyanın her tarafından erişim yapılabilecek SGK TV'nin açılışını yaparak bir yenisi eklemenin gururunu yaşadık" dedi. nbsp;
SGK'nın kurumsal yapısı kadar SGK sisteminin istikrarlı bir yapıya kavuşturulmasının son derece önemli olduğuna dikkati çeken İlhan, bunun gerçekleştirilebilmesi için öncelikle kayıt dışı istihdamla mücadelede işverenlerin desteğine her zaman ihtiyaçları olduğunu söyledi. Herkesin sigortalı olduğu, işverenlerin primlerini zamanında yatırdığı bir sistemle hedeflere ulaşılabileceğini kaydeden İlhan, yapılan yatırımların ve istihdamın teşviki amacıyla kanuni düzenlemeler gerçekleştirilerek önemli adımların atıldığını ifade etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise, sigortalı çalışan sayısının 10 yılda yüzde 50 artarak 12 milyondan 18,5 milyona çıktığını belirterek, "Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden faydalanmalarına imkan sağladık. Tüm vatandaşlarımızı sağlık güvencesi altına aldık. 443 merkez müdürlüğü açarak yurdun dört bir tarafında hizmeti ayağına götürdük" dedi. nbsp;
Yatırım yapan, işçi çalıştıran işverenlerin teşvik edildiğine dikkat çeken Etyemez, bugüne kadar işverenlere teşviklerle 27 milyar TL kaynak aktarıldığını söyledi.
353 milyar 629 milyon 282 bin TL ile en çok prim ödeyen işveren Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı oldu. nbsp;ANKARA (İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...