Bozdağ: Gülen iade edilmezse ABD’yle ilişkiler bozulur

Düzenleyen:
Bozdağ: Gülen iade edilmezse  ABD’yle ilişkiler bozulur

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terörist başı Fetullah Gülen’in iadesini görüşmek üzere bu ay sonu ABD’ye giderek ABD’li mevkidaşı ile görüşeceğini söyledi.

Haber Merkezi ANKARA
Bozdağ, Fetullah Gülen iade edilmezse ABD’nin Fethullah Gülen’in dostluğunu, Türkiye’nin dostluğuna tercih etmiş olacağına işaret ederek, “Bu da Türkiye-ABD ilişkileri son derece olumsuz etkileyecek” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir grup gazeteci ile Hakimevi’nde bir araya gelerek başta FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirdi. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan ve cezaevine konulan şüphelilerle ilgili bir çalışma yapıldığını kaydeden Bozdağ, “Darbe teşebbüsünde bulunan 680 şüpheli, tek kişilik odalarda kalıyor. Bir kısmı 3, bir kısmı 7 kişilik odalarda kalıyor. 3 kişilik odalarda kalanların sayısı 200 civarında. Toplam da bin 889 kişi bu 3 farklı odalarda, yani kişi sayısının daha az olduğu odalarda kalıyor” dedi. FETÖ’nün rüyalar üzerinden çok ciddi propaganda yaptığına işaret eden Bakan Bozdağ, “Sahte rüyalar uydurarak birbirlerine anlatıyorlar, sonra da başkalarına anlatıyorlar. Bu şekilde büyük bir motivasyon sağlıyorlar. Umudu diri tutuyorlar ve çözülmelerini önlüyorlar” diye konuştu. Bu rüyaların ziyaretçiler ve avukatlar aracılığıyla cezaevlerindeki ulaştırıldığını kaydeden Bozdağ, “Rüyayı görmeyene de ‘senin maneviyatın daha olgunlaşmamış’ deniliyor. Bunun etkisine giriyorlar, sorgusuz sualsiz denilene inanıyorlar”dedi.
500 BİN DİJİTAL VERİ VAR
Bakan Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmaları kapsamında, 500 bin dijital verinin bulunduğunu belirterek, “Bunların analizi yapıldıktan sonra şu an akıllarda olan soruların cevaplarını net şekilde bulacağını inanıyorum. Çünkü darbede başarılı olacaklarını düşündükleri için hiçbir delili yok etmek için bir çaba harcamadılar. Bunlar incelendikçe çok şey ortaya çıkacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...