Selami Öztürk, Boğamızı vermeyiz

Selami Öztürk, Boğamızı vermeyiz

GÜNDEM Haberleri

Milli Saraylar, Altıyol'daki tarihî "Dövüşen Boğa" heykelini Beylerbeyi Sarayı'ndaki eşinin yanına koymak için istedi. Kadıköy Belediyesi talebe tepki gösterdi.

Kadıköy Belediyesi sınırları içinde bulunan ve ilçenin simgesi haline gelen Altıyol'daki tarihî boğa heykeli, Kadıköy Belediyesi ile Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı'nı karşı karşıya getirdi. Boğanın bir eşinin de Beylerbeyi Sarayı'nda bulunduğunu ve yerinin burası olduğunu belirten Saraylar Başkanlığının isteğine karşı gelen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Boğa Kadıköy'ün simgesi olmuştur, kimseye vermeyiz" dedi. 8 Nisan tarihinde Kadıköy Belediyesi'ne resmi yazı gönderen Müzecilik Tanıtım Başkanı Doç. Dr. Bülent Arı, tarihi heykelin sahibinin Milli Saraylar olduğunu, çift olarak imal edilen heykelin eşi olan "Böğüren Heykel"in Beylerbeyi Sarayı'nda bulunduğunu belirtti ve iki heykelin buluşması için Kadıköy Belediyesi'nin heykeli iade etmesini istedi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise heykelin nakledilmek istenmesinin anlamsız olduğunu belirterek, "Gelen yazıda heykelin eşi olduğu, onunla buluşturulmak istendiği söyleniyor. Eğer eşi ile buluşturulmak isteniyorsa, eşini de bize versinler, Altıyol'a koyup buluşturalım. Bu talepten vazgeçileceğini umuyoruz" dedi.
SULTAN ABDÜLAZİZ nbsp;HAN YAPTIRMIŞTI
1864 yılında Sultan Abdülaziz tarafından sanatçı Rouillar'a Paris'te yaptırılan ve orijinal adı "Dövüşen Boğa" olan heykel, uzun yıllar çeşitli noktaları dolaştıktan sonra Altıyol'a konulmuş, burada Kadıköy ile özdeşleşmişti. Adres tariflerinde sık sık geçen heykel, buluşma noktası olarak da kullanılıyor. nbsp; nbsp;Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...