43 bankaya yerli teknoloji satıyor

Düzenleyen:
43 bankaya yerli  teknoloji satıyor

Ekonomi Haberleri

İştiraki Intertech’in ürettiği yerli teknolojik ürünleri 43 bankaya sattıklarını ifade eden DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, yerli ödeme sistemi ‘Millî Cüzdan’ın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi

Önder ÇELİK CHICAGO

Rus Sberbank’ın 2012’de bünyesine kattığı DenizBank, finansal kurumlara 90 yılı aşkın süredir danışmanlık hizmeti sunan ABD merkezli Bank Administration Institute’ün (BAI) bu yıl 6’ncısını düzenlediği ‘BAI Bankacılık İnovasyonu Ödülleri’nde büyük ödülü ikinci kez kazandı. ABD’nin Chicago şehrinde düzenlenen törende ‘Dünyanın En İnovatif Bankası’ seçilen DenizBank, 2014’te de aynı unvana layık görülmüştü. DenizBank’ın bu ödülü kazanmasında ise TMSF’den 2002’de 5 milyon TL’ye satın aldığı Intertech şirketi etkili oldu. Finans sektörü başta olmak üzere pek çok şirkete yazılım, donanım ve servis hizmeti veren Intertech, bugün 70 milyon dolar cirosuyla yurt içi ve dışında 43 bankaya yüzde 100 yerli teknoloji satıyor. Ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, teknoloji sayesinde finansal hizmetlerde 81’inci sıradan 5’inci sıraya yükseldiklerini kaydetti.  
SİLİKON VADİSİ’NDE MİLYARLIK ŞİRKET OLUR
Intertech şirketinde, tamamen yerli teknoloji üreten bin kadar yazılımcı istihdam ettiklerini belirten Hakan Ateş, Odeabank, Burganbank, Sberbank Avrupa, Ziraat Katılım, Albaraka ve Abank’ın aralarında bulunduğu 23’ü yerli, 20’si de yabancı olmak üzere 43 bankaya teknoloji altyapısı sattıklarını vurguladı. Ateş, “Teknolojisini satan tek banka biziz. Bu sistemi rekabet içinde bulunduğumuz bankalara da satıyoruz. İnşallah, çok uluslu büyük bir banka da yolda” dedi. 9 ülkeye teknoloji sattıklarını belirten Ateş, Intertech’in Silikon Vadisi’nde multimilyar dolarlık bir şirket edeceğini zamanı gelince Silikon Vadisi’ne de açılabileceklerini kaydetti. Aldıkları ödülün Türkiye için önemli olduğuna işaret eden Hakan Ateş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Şimdi biz Millî Cüzdan diye bir hayalin peşinde koşuyoruz. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un CEO’larıyla görüşme halindeyim. PTT, İBB gibi  kuruluşlarla da görüşüyoruz. Diyoruz ki ‘teknolojimizi bedava verelim.’ Sadece bu sistemi bir prosesör işletsin ve bu Türkiye’nin ödeme sistemi olsun. Yabancı ödeme sistemleri geliyor. Korelilerin Kakao diye yaptıkları millî cüzdanı Türkiye’de bizim yapmamız lazım, bu gecikiyor. Bu cüzdanla insanlar maça da gidecek, alışverişini de yapacak, otobüsüne de binecek, sinemasına da gidecek, para transferini de yapacak. Herkesin cep telefonunda bütün bu işlemlerin hepsini yapabileceği bir uygulama olsun. İdealimiz bu..”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...