Sıfır borç sözü

Düzenleyen:
Sıfır borç sözü

SPOR Haberleri

Kendisinden sonraki yönetime borçsuz bir kulüp teslim edeceklerini söyleyen G.Saray Başkanı, 500 milyon dolarlık açığı kapatacaklarının sözünü verdi

BURHAN CAN TERZİ

22 Ekim’de yapılacak Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul öncesi bilgilendirme toplantısında konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek üyelere bir sunum gerçekleştirdi. Mali bağımsızlığın bir numaralı öncelikleri olduğunu belirten Özbek, “Galatasaray’ın 500 milyon dolar kadar bir borcu var. Bu paranın 230 milyon doları banka borcu. Geriye kalan kısmı tedarikçilere ve cari taahhütlere bağlı oluşmuş. Galatasaray bu yükü ne kadar taşıyabilir?” diyerek ekonomik sıkıntıyı ortaya koydu. Riva ve Florya projeleri sayesinde Galatasaray’a orta vadede yaklaşık olarak 500 milyon dolarlık gelir sağlayacaklarının müjdesini veren Başkan Özbek, “Protokollerin yapılmasıyla kısa dönemde de nakit akışı sağlanacak. Buradan gelecek paranın yüzde 90-95’i banka borçlarının kapanmasına gidecek. Hiç kimse başka bir şey düşünmesin” sözleriyle öncelikli hedeflerinin kulübü borçsuz bir yapıya kavuşturmak olduğunu vurguladı. 
Her yıl kâr edilecek
Galatasaray’ın gelirinin 150 milyon avro seviyesinde olduğunu hatırlatan Özbek, bu gelirin 2020 yılına kadar temlik edildiği için kasaya girişi olmadığını söyledi. Borç sarmalından ne pahasına olursa olsun çıkmak istediklerini belirten sarı-kırmızılı kulübün başkanı, her sene 40 milyon avro kur farkı ödeyerek kulübü geleceğe taşıyamayız” dedi. Bu rakamlarda her zaman yüzde 3-5 arası yanılma payı olabildiğini söyleyen Başkan Özbek, “Finansman giderleri 38 milyon dolar. Bir an bunun olmadığını düşünün. Her şeyimiz denk, bankalara borcumuz yok. Ne kur farkı ne de faiz ödememiz olacak. Sırf bu giderler olmasa senede 20 milyon avro para kazanan spor kulübü haline geleceğiz” diyerek Galatasaray’ın gelecekte finansal açıdan ferah bir yapılanma içinde olacağını söyledi. 

ÖZBEK’İN AĞZINDAN PROJELER:

“Riva konusunda bana güvenin. 500 milyon dolar gelir söz konusu. Her yaptığım işi paylaşıyorum. Burada da böyle oldu. Ben gidip kendi başıma Emlak Konut ile görüşmedim. Galatasaray Kongresi içinden itibarlı arkadaşlarımızla bir komisyon oluşturduk. Protokolü geliştirmek ve üstünde çalışmak için bunu yaptık. Tarafsız olarak inceleme yapıyorlar. Genel kurula da aynı şekilde kendi sunumlarını yapacaklar.”
Kulübü bir yere taşımam lazım. Florya’ya zaten sığmıyoruz.  22 Ekim’de yapacağımız anlaşmaları ve sözleşmeleri size anlatacağım. Sığabileceğimiz bir yere ihtiyacımız var. Bunu Ankara’da Bakanlık seviyesinde ilettim. Asgari 250 dönümlük bir araziye ihtiyacımız olduğunu belirttim. Bu arsayı temin edersek kulübü taşıdıktan sonra Florya’da projeyi geliştirmek mümkün olacak. Florya’dan maç günü stada gelmemiz 90 dakika sürüyor.”
“Mecidiyeköy’de 2000 metrekare civarında bir arazimiz vardı. Başkan yardımcısı olduğum dönemde imarı çıkmış bu arsa üzerinde 5 yıldızlı bir otel yapılmasını öngörmüştük. Genel kurul da kabul etti. Çeşitli spekülasyonlar var. Otel inşaatı istediğimiz hızda gitmiyor ama durması söz konusu değil. Günlük gelişmeleri önünden geçerken bile görebilirsiniz. Şu an cephesi kapatılıyor. İçeride mobilya ve dekorasyon çalışması yapıldı.”
Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde TT Arena’nın yanında 15 bin kişilik spor salonu için her şey hazır. Çok kısa sürede inşaatına başlayacağız. Kendi finansmanını kendi sağlayacak. Bu salonların isim hakları satılabilecek değerler. Yaklaşık 30 milyon dolar civarı bir bütçe çıkıyordu. Yıllık isim hakkını 3 milyon dolardan 10 yıllık satabilirsek salon kendi kendini yapacak.”

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...