Ozan’ın maaşı FIFA’dan!

Düzenleyen:
Ozan’ın maaşı FIFA’dan!

SPOR Haberleri

Türkiye’nin İzlanda deplasmanında oynadığı maçta sakatlanan ve yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacak Ozan Tufan’ın maaşını TFF değil FIFA ödeyecek.

Sarı-lacivertliler, 2013’ten bu yana uygulanan Kulüpleri Koruma Programı kapsamında FIFA’ya başvurarak Ozan’ın sakatlığı boyunca yapılacak ödemelerini talep edecek. En az 28 gün süreli sakatlıkları kapsayan ancak 1 yıldan uzun sakatlıklarda uygulanmayan sistemde oyuncunun sabit geliri ve tüm primleri FIFA tarafından gerçekleştiriliyor. Günlük en fazla 20 bin avro, toplamda ise maksimum 8.5 milyon avro ödeme yapılıyor. Program şu ana kadar en ciddi ödemeyi 2013 yılında Marcelo için Real Madrid’e yapmış, sambacının 4 aylık sakatlık periyodunda FIFA’nın kasasından 1 milyon 150 bin avro çıkmıştı. Ozan için ise 2 aylık sürede 800 bin ila 1 milyon 200 bin avro aralığında ödeme yapılması bekleniyor.
Sağlık heyeti anlaşmazlığı
Ancak maddi tazminat Fenerbahçe’nin Milli Takım sağlık heyetine olan tepkisini dindirmişe benzemiyor. Ozan’ın detaylı sağlık kontrollerinden sonra yaptıkları imalı açıklamayla Milli Takım sağlık heyetine göndermede bulunan sarı-lacivertliler, İzlanda’da yaşanan ihmalin sakatlığın ileri boyuta taşınmasına neden olduğunu düşünüyor. Fenerbahçe sağlık heyetine göre Ozan ilk sakatlandığında soğutucu spreyle basit bir tedavi uygulayan doktorların genç oyuncunun sahada kalmasına izin vermeleri büyük bir hata oldu. Genç oyuncu hemen kenara alınsa sakatlığı bu derece ağır olmayabilirdi. İki sağlık heyeti arasında daha önce de benzer gerilimler yaşanmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...