Darüşşafaka Kızılyıldız deplasmanında

Düzenleyen:
Darüşşafaka Kızılyıldız deplasmanında

SPOR Haberleri

Darüşşafaka Doğuş, THY Euroleague'deki ilk maçında yarın deplasmanda Kızılyıldız ile karşılaşacak.

Darüşşafaka Doğuş, THY Euroleague'deki ilk maçında yarın deplasmanda Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS takımıyla karşılaşacak. 

Sezon öncesi takımın başına başantrenör David Blatt'i getiren ve kadrosunu yenileyen Darüşşafaka Doğuş, Euroleague'e galibiyetle başlamayı hedefliyor.

Kızılyıldız MTS ile Darüşşafaka Doğuş arasındaki mücadele, Aleksandar Nikolic Spor Salonu'nda TSİ 22.00'de başlayacak. 

Darüşşafaka Doğuş, yarınki maç öncesi formda bir görüntü ortaya koydu. Hazırlık maçlarının tamamını kazanan Darüşşafaka Doğuş, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin ilk karşılaşmasında da TOFAŞ'ı 83-75 mağlup etti.

Darüşşafaka Kızılyıldız deplasmanında

"BU REKABETİN İÇİNDE OLACAĞIZ"

Darüşşafaka Doğuş, Turkish Airlines Euroleague sezonunu yarın akşam Belgrad’da Kızılyıldız karşısında açıyor. Geçen sezon Avrupa’nın en iyi basketbol turnuvasında Top 16’ya kadar yükselen Daçka’da bu sezon hedef en iyi 8 takımın katılabildiği playoff’lara çıkmak. Geçen yılki performansın ardından 6 yeni transfer yapan Darüşşafaka Doğuş’ta saha kenarı lideri David Blatt bu hedefe ulaşma yolunda en büyük lider olacak. Blatt 2014’te Maccabi Tel Aviv’i Euroleague’de şampiyonluğa taşıyarak kariyerinin de en büyük başarısına imza atmıştı. 

Darüşşafaka Doğuş’un ilk hafta rakibi olan Kızılyıldız ise yaz aylarında pota altındaki ik büyük kozu Mike Zirbes ve Quincy Miller’ı Maccabi’ye kaptırdı. Sırp takımının en önemli transferi ise geçen sezonu Daçka’da geçiren Milko Bjelica oldu. Bjelica sezonu ilk maçlarında 11.3 sayı ortalaması yakalayarak takımın en formda ismi olarak gözüktü.

Kızılyıldız maçıyla ilgili olarak Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt ve yıldız forvet Adrien Moerman açıklamalar yaptı.

Darüşşafaka Doğuş BaşAntrenörü David Blatt “İlk önce şunu söylemem lazım: Son derece ilgi çekici ve zorlu bir Euroleague sezonu bekliyor herkesi. Çekişmeli Türkiye Ligi’ni de işin içine katarsak hem oyuncular hem de seyirciler için heyecan dolu bir sezon olacak. Biz de her gün bu rekabetin içinde olacağız. Ve burada da her sahaya çıktığımızda en çabayı ve en iyi performansı göstermek istiyoruz. Bu haftanın özeline gelirsek, Kızılyıldız çok sağlam bir basketbol geleneğine sahip. Aynı zamanda basketbolu çok iyi bilen seyircileri var. Birçok kez Belgrad’da maça çıktım. Euroleague sezonu için zorlu bu bir başlangıç olacağını söyleyebilirim. Kişisel olarak da 2 yıllık aradan sonra Euroleague’e dönüyorum. Kariyerimde 200’den fazla Euroleague maçına çıktım. Çok iyi takımlarda, çok iyi kulüplerde ve çok iyi oyuncularla çalışma şansı buldum. Bu üst seviyedeki, çekişmeli ve heyecanlı ortamda bulunmaktan çok memnunum” dedi.

Darüşşafaka Doğuş'un yıldız oyuncularından Adrien Moerman da "Her şeyden önce yeniden Avrupa’nın en iyi turnuvası Euroleague’de olmak çok güzel. Burada bize düşen şu ana kadar oynadığımız oyunu tekrarlayıp neler yapabileceğimizi sahada göstermek. Sezon sonunda mümkün olan en iyi noktada bitirmek istiyoruz. Elbette İstanbul’da oynanacağı için Final Four da aklımızın bir köşesinde var. Bu haftaki rakibimiz Kızılyıldız’a gelince, Belgrad, oynaması her zaman zor bir deplasman. Seyircilerin takımlarını nasıl desteklediğini biliyoruz. Bu atmosferde oynamak bizim için çok iyi bir sınav olacak. Evimize galibiyetle dönmek istiyoruz.”

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...