Eski Bakan ifade verdi, Köstebek kitabına FETÖ engeli!

Düzenleyen:
Eski Bakan ifade verdi, Köstebek kitabına FETÖ engeli!

GÜNDEM Haberleri

Evinin önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Necip Habletmitoğlu’nun FETÖ’yle ilgili yazdığı Köstebek adlı kitabının engellenmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA -  Hablemitoğlu soruşturmasında eski Sağlık Bakanı olan ve FETÖ’nün aracı olarak kullanmaya çalıştığı Halil Şıvgın, ‘tanık’ sıfatıyla Başsavcı Vekili İşçimen’e 3 saat boyunca ifade verdi. FETÖ’nün Hablemitoğlu’yla görüşmek istediğini ifadesinde doğrulayan Şıvgın, FETÖ’nün firari Türkiye imamı Mustafa Özcan ve eski istihbaratçı Enver Altaylı’nın Habletmitoğlu’yla görüşmek istediğini de söyledi. Şıvgın, “Aracı olmamı istediler, kabul etmedim. Yapıya ilişkin Köstebek isimli kitabını yazıyordu. Bu kitabı engellemek istiyorlardı" dedi. Söz konusu kitap FETÖ’nün yapılanmasını, hedeflerini, söylemlerini ve eylemlerini ele alan ilk çalışmalardan olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıl Başsavcı Vekili İşçimen tarafından raftan indirilen soruşturma kapsamında önemli deliller elde edilmişti. Başsavcılık, 14 yıl önceki suikaste ilişkin yürütülen soruşturmanın kimler tarafından kapatılmaya ve delilleri karartmak için herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı araştırmak üzere düğmeye bastı. Bu kapsamda o dönemde soruşturmada aktif rol oynayan ve ismi geçen kişilerin listesi ortaya çıkarıldı. Söz konusu listede, o dönemde kararlara imza atan hakim, savcılar ve olay yerini inceleyen, teknik inceleme gerçekleştiren, ifade alan polisler ile TEM, istihbarat, asayiş ve bilgi işlen şubelerinde yine o dönemde görevli müdür ve rütbeli polislerin yer aldığı kaydedildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...