Sıfırdan en tepeye!

Düzenleyen:
Sıfırdan en tepeye!

SPOR Haberleri

Taha Akgül: 6 yıl önce hiç madalyam yoktu ama 6 yıl içerisinde 4 Avrupa, 2 dünya ve 1 olimpiyat şampiyonluğu yaşadım. Rıza Kayaalp: Köyde büyüdüm, kimse beni yönlendirmedi ben kendim istedim ve buralara geldim. Hayalleriniz için çalışın

İhlas Beylikdüzü ve İhlas Bahçelievler Kampüsü’nde dün Anadolu’nun bağrından çıkmış, kendi çabaları ve imkânlarıyla uluslararası alanda nam salmış, Olimpiyatlarda bayrağımızı gururla dalgalandırmış ve taşımış isimlerin “dersi” vardı. Bu dersi diğerlerinden ayıran bizzat konunun kahramanlarının anlatımıydı. Bireysellikle başlayan, anne ve baba desteğiyle yol bulan, çok çalışmayla yoğrulan, hayallerinin peşinden gitmeyle hedefe varılan ve yeni hedeflere açılan başarılar hikayesi… Bir tarafta 2016 Olimpiyat Oyunları’nda 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, 130 kiloda gümüş alan Rıza Kayaalp… İşte keyifle dinlenen o dersten notlar:

SÖZ TAHA AKGÜL’DE:  Sonuna kadar gidin
Babamın sayesinde 12 yaşında güreşe başladım. Güreş eğitim merkezlerinin seçmelerine girdim. Miniklerde, yıldızlarda hiç şampiyon olamadım. Derslerimde başarılıydım güreşe ara verip, dershaneye gidip, 9 Eylül Üniversitesi Türkçe öğretmenliğini kazandım. İzmir’de okurken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güreş takımı olduğunu öğrendim. Tekrar antrenmanlara başladım. 3 sene antrenman yapmadım. 
Emek harcayın
6 yıl önce ben sıfırdım. Spor alanında hiç derecem yoktu. 2009’da 84 kiloda 3. olarak ilk madalyamı aldım. 6 yıl içerisinde 4 Avrupa, 2 dünya ve 1 olimpiyat şampiyonlukları elde ettim. Sporcu kardeşlerimiz, yaptığınız branşta emek harcayın. Ben sporda başarılı olamadım, eğitimde başarılı oldum. Sonra eğitime ağırlık verdim, Allah sporda da başarılı olmayı nasip etti. Yaptığınız sporda sonuna kadar gidin. Beslenmenize, çalışmanıza dikkat edin”

TAHA AKGÜL: ÜLKEME HİZMETE DEVAM  EDECEĞİM
Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, sporu bıraktıktan sonra da ülkemize hizmet etmek istediğini söyledi. Sporun içinde kalmak ve birikimlerini aktarmak istediğini belirten Taha, “Cumhuriyet tarihinin en başarılı güreşçisiyim ama önemli olan rekorlar kırmak değil İstiklal Marşımızı dinletebilmek. Sporculuk hayatımı noktaladıktan sonra tecrübelerimle faydalı olmak istiyorum. Ülkemizde artık bir spor kültürü oluşması lazım” dedi. 

SÖZ RIZA KAYAALP’TE:  Büyük sözü dinleyin 
“Ben köyde büyüdüm. Kimse beni güreşe yönlendirmedi. Ben kendim istedim. 2000 yılında güreş eğitim merkezini kazandım. 5 yıl orada kaldım. 10 yıldır istikrarlı sezon geçiriyorum. Ülkemi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarı ile temsil ediyorum. Ben kaybedince sadece kendim üzülmüyorum. Halkımız üzüldüğü içinde üzülüyorum. 
Yeter ki isteyin
Hedeflerim; Avrupa ve Dünya şampiyonluklarımın sayısını artırmak, en büyüğü ise olimpiyat. Olimpiyatta üçüncülük, ikincilikten sonra şampiyon olmak istiyorum. Herkes istediği hedefe ulaşabilir. Bize yol gösteren annelerimizi, babalarımızı, hocalarımızı dinleyelim. Onlar da bizim başarılı olmamızı istiyor. Hayalleriniz için çok çalışın.” 

Sıfırdan en tepeye!
Çocuklar şampiyon gördü!

İhlas Koleji’nde dün konferans salonları doldu taştı. Çünkü şampiyonlar oradaydı. Çocuklar büyük bir ilgi ve hayranlıkta Rıza Kayaalp ile Taha Akgül’ü dinledi. 

Sıfırdan en tepeye!
SARIÇİÇEK YÖNETTİ
İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü gazeteci-yazar Hasan Sarıçiçek’in yaptığı panelde şampiyon sporcular, öğrencilerle hem empati kurdu hem de sempati topladı. İhlas Koleji yöneticileri, sporculara ve Hasan Sarıçicek’e plaket ve çiçek verdi.
 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...