Gözlerine bant çekip engellilerle maç yaptılar

Gözlerine bant çekip engellilerle maç yaptılar

YAŞAM Haberleri

Bursa'da görme engelliler ile gözlerine bant bağlayan gençler goalball maçında buluştu.

Bursa'da görme engelliler ile gözlerine bant bağlayan gençler goalball maçında buluştu. nbsp;Bursa Osmangazi Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Goalball takımı sporcuları, gören yaşıtlarına görmenin ne demek olduğunu Goalball maçıyla gösterdi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bursa Çekirge Kapalı Spor Salonunda yapılan Goalball maçıyla görme engelliler hayatta neler yaşadıkları anlattı. nbsp;Osmangazi Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Genç, yaptığı açıklamada, "Bugün burada 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sadece görme engellilere oynaya bildiği Goalball, sporunu gören vatandaşlara anlatmak istedik" dedi.
Osmangazi Belediyesi Engeliler Spor Kulübü Goalball oyuncusu Yasin Çimciler de, görme engelli sporcuların başarılarının kamuoyu tarafından daha çok bilinmesinin engelli gençlerin önünü açacağını söyledi. nbsp;
Engelliler dışında goalball branşını bilen sayısının az olduğunu anlatan Çimciler, "Goalball bilindik bir spor ama bu camianın dışında kimse tanımıyor. Biz biliyoruz ama görenler goalballi bilmiyor. Dışarıdaki insanların goalball bilmesi ve anlayabilmesi için bu maçı düzenledik" şeklinde konuştu. nbsp;BURSA (İHA)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...