ByLock soruşturmasına bakan savcı ByLockçu çıktı

Düzenleyen:
ByLock soruşturmasına bakan savcı ByLockçu çıktı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ soruşturması kapsamında, ByLock kullandığı tespit edilen 189 hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Arasında, ByLock soruşturmasını yürüten savcı bile var!

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ soruşturması kapsamında, ByLock kullandığı tespit edilen 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltılarda Ankara ve İstanbul Adliyesi başı çekerken Yargıtay ve Danıştay’da görev yapan tetkik hakimlerin de alınanlar arasında olduğu kaydedildi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 189 hakim ve savcının Bylock kullanıcısı olduğunun belirlenmesinin ardından haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmalarına karar vermişti. Şüphelilerin evlerinde ve adliyelerdeki odalarında arama yapıldı. Odalarında ve evlerinde yapılan aramalarda suç delili oluşturan bilgi, belge ve ayrıca bilgisayar imajlarına da el konuldu. Gözaltı listesinde bir HSYK müfettişi, 13 Yargıtay ve 5 Danıştay tetkik hâkimi de bulunuyor. Ayrıca İstanbul, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Kayseri, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Karaman, Karabük, Muş, Ordu, Samsun, Yüksekova, Cizre’nin de aralarında bulunduğu Türkiye’nin farklı il ve ilçelerindeki adliyelerde görevli hâkim ve savcılar da listede yer aldı. Konya’da örgütün ‘ByLock’ adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürülen 3 savcı ve 3 hakim gözaltına alındı. Gözaltına alınan savcılar arasında dün 24 kişinin gözaltına alındığı ByLock soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Fatih Sarıtaş’ın da bulunduğu öğrenildi. Bu arada, Muş’ta PKK’lı teröristlerce askeri araca yönelik düzenlenen 12 askerin yaralandığı saldırıyla bağlantılı olduğu iddia edilen Özcan A. Batman’da yakalandı. Muş’a getirilen teröristin telefonundan FETÖ’nün iletişimde kullandığı ByLock uygulamasının çıktığı belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...