50 savaş uçağı toprak altında mı?

Düzenleyen:
50 savaş uçağı toprak  altında mı?

YAŞAM Haberleri

Kayseri’deki kayıp uçaklarla ilgili konuşan araştırmacı-yazar Emre Uçar, "Hiçbir şekilde iz yok. Bu da gömüldüğünün güçlü bir kanıtı" dedi.

Cumhuriyet dönemi havacılık tarihi üzerine araştırmaları ile tanınan Emre Uçar, Kayseri’de 70 yıl önce gömüldüğü iddia edilen 50 adet Alman Focke Wulf 190A uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. ‘Türk Havacılık Sanayiinde Kayseri Uçak Fabrikasının Yeri’ kitabının yazarı araştırmacı Uçar, "1948’de gelen 50 uçak kayıp. Uçakların kaybolma şansı yoktur aslında. Parçaları dağıtılır, yedek parça olarak kullanılır. Envanterden silinir ama mutlaka hurdacı, bir parçası bir yerde vardır. Bu uçakların hiçbir şeyi yok. Tamamen buhar olmuş gibi görünüyor. Hiçbir şekilde iz yok. Bu da güçlü bir kanıt. Bir de o dönemde Focke Wulf 190A‘lar şimdinin F16’larına denk. Bunlar alüminyum gövdeli olduğu için ciddi biçimde korozyona uğradığını düşünmüyorum, faal duruma getirilebilir. Bu durum da dünya havacılık tarihinde sansasyona neden olur. Çünkü Focke Wulf 190A, envanterden silinmiş ve görme şansımız yok günümüzde. Bunlar çıkarıldığı zaman çeşitli restorasyonlardan geçecek, Kayseri’de ya da başka bir kentte müzede sergilenebilir. Bu da dünyada bu işin meraklılarının Türkiye’ye gelmesi ve ülkenin adının duyurulmasında önemlidir" şeklinde konuştu. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise, "Aldığımız ilk bilgiler toprağın altında metal çeşitli unsurların tespit edildiğidir. Eğer böyle bir şey varsa ülkemizin nasıl geri bırakıldığının en önemli göstergelerinden birisi olarak birkaç tanesi müzede sergilenecektir" dedi.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...