Numan Kurtulmuş konuştu

Düzenleyen:
Numan Kurtulmuş konuştu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Musul Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte o konuşmadan satır başları:

Halep'e gidecek olan yardım konvoylarının korunması şarttır. Halep'e gönderilen yardım konvoyları yukarıdan uçaklarla bombalanmış, yardım malzemelerinin oraya gitmesi engellenmiş hem de çok sayıda sivil öldürülmüştür.İlgili ülkelerin de işin içinde olduğu bir yardım konvoyu oluşturulur, böylece böyle konvoyun bombalanması önlenmiş olur.Halep'teki insani yardım meselesi üzerinde yoğunlaşmak mecburiyetindeyiz.Bundan sonraki toplantılarda ve görüşmelerde de muhataplarımıza Türkiye'nin Halep konusundaki duruşunu anlatmaya devam edeceğiz.

ÇOK HASSAS DAVRANILMALI

Musul ve Halep'teki statü, buradaki gelecek, burada ortaya çıkacak olan siyasi sonuç, bölgedeki siyasi sonucu da belirleyecek.Halen çok sayıda sivil insanın içinde bulunduğu kent. Oradaki dengeleri bozmamak bakımından hassas davranılması gerekiyor. Orada DEAŞ'a karşı yerel unsurların savaşmasını savunuyoruz. Başika Kampı o zaman yapılan davetle, Türkiye eğitim kampı kurdu. Burada 4 bine yakın Musul'un yerli unsurlarından çok sayıda insan eğitildi. Ninova Kurtuluş Ordusu adını veriyorlar. Bunlar Peşmergelerle Musul operasyonuna katılmıştı. Peşmergelerin ardından Irak Ordusu katılıyor. Türkiye'nin eğitim verdiği 3 bin kişi de Peşmergelerledir.

MUSUL UYARISI: MEZHEP ÇATIŞMASINA DİKKAT

Bölgede çok ciddi bir oyun oynanıyor. Buradaki  mesele bir siyasi altüst oluş meselesidir. Buradan tüm bölge halkları olarak siyasi çözümler bularak çıkış elde edeceğiz. Musul Operasyonunu bir mezhep çatışması haline getirmekten kaçınılmalı biz bu uyarıyı yapmak zorundayız. Terör örgütlerinden Musul'u kurtartırken buraya PYD ve YPG gibi diğer terör örgütlerini getirip yerleştirmek sorunları çözmez.

TÜRKİYE BAŞİKA'DAN VAZGEÇMEYECEK

Başika'daki TSK varlığından Türkiye asla vazgeçecek değildir. Ne zaman oradaki insanların eğitilip-donatılıp ve korumaya gerek kalmaz, Türkiye durumu gözden geçirir. Başika'daki TSK mensuplarının korunması da, Türkiye'nin Musul operasyonu hassasiyetlerinden birisidir. Irak ve Suriye'deki gelişmeler Türkiye'yi yakinen ilgilendirir. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...