Beşiktaş'ı Napoli önünde suskun forveti uçurdu

Düzenleyen:
Beşiktaş'ı Napoli önünde suskun forveti uçurdu

SPOR Haberleri

Ne maçtı o öyle! Kartal iki kez öne geçti İtalyan ekibi ikisinde de yakaladı. İki penaltının birini Fabri kurtardı. Son sözü 86’da yine Aboubakar söyledi.

Murad TAMER

Beşiktaş İtalya’da destan yazdı. UEFA Avrupa Ligi’ndeki 3. grup maçında Napoli’yi deplasmanda 3-2’lik skorla deviren siyah-beyazlılar Avrupa’ya gücünü gösterdi.  Beklentilerin aksine Aboubakar ilk 11’de, Cenk Tosun yedekteydi. Güneş’in diğer sürprizi ise Talisca-Adriano değişikliği ile oldu. İşte bu değişiklik Beşiktaş’ı henüz 12. dakika öne geçirdi. Quaresma sağdan çevirdi, arka direkte biten Adriano ağları sarstı: 1-0.  Beşiktaş öne geçti ama Napoli 4 defa Mertens ile net fırsat buldu, 5’inci de golü ağlarımıza gönderirken dakika 30’du: 1-1.  Neyseki 9 dakika sonra cevabımız geldi. 

Hakeme rağmen...

Sezon başından bu yana suskun olan Aboubakar sonunda siftahı yaptı: 2-1.  Fabri ikinci yarının başında gereksiz bir müdahale ile sebep olduğu penaltıyı kurtararak hatasını affettirdi. Hakem aleyhimize ucuz bir penaltı düdüğü daha çaldı. Ceza sahasının en ucunda Caner’in eli rakibinin omuzundaydı sadece... Gabbiadini 69’da vuruşu gole çevirdi: 2-2. Ama Beşiktaş’ın inadı inattı. Bu maçtan 3 puanla ayrılacaktı. Gollerini Napoli’ye saklayan Aboubakar 86’da yine çıktı sahneye ve kafasını konuşturdu: 3-2. Beşiktaş dün gece saçma penaltılara karşı boyun eğmedi. İki defa eşitliği bulmasına rağmen Napoli’nin seyircisi önünde rüzgârı arkasına almasına da izin vermedi ve ‘büyük takım’ olduğunu gösterdi: 3-2.

Beşiktaş'ı Napoli önünde suskun forveti uçurdu

"Hatamla sev beni"

Beşiktaş kalecisi Fabricio maçın kahramanlarındandı... İlk devrede özellikle Mertens’e 2 pozisyonda gol izni vermezken yediği golde biraz çaresiz kaldı. Ki aynı Fabri, ikinci yarının hemen başında 49’da rakibi “amatörce” düşürdü… Napoli’nin kazandığı penaltıda İnsigne’nin vuruşunda gole izin vermedi ve kendi hatasını güzel bir kurtarışla affettirdi. Ardından bu kez Caner Erkin’in penaltıya sebep olduğu topta Gabbiadini’ye engel olamadı. Ancak genel anlamda takımını ayakta tutan ve goller yese de taraftara güven veren bir kale bekçisi konumundaydı.

Adriano yolu gösterdi

Şenol Güneş’in orjini olan sol bek dışında neredeyse her yerde görev verdiği Adriano formasının hakkını veriyor. Ligde Çaykur Rize deplasmanında takımı kurtaran Adriano, Napoli de de perdeyi açtı. Peki maç sonu ne dedi? İşte sözleri: “Böyle oynarsak nereye gideceğimizi herkes gördü. Artık bu yola girdik yolumuz budur.”

Gördünüz mü Quaresma’yı!

2008-10 arasında Inter forması giyen ve hayal kırıklığına sebep olan Ricardo Quaresma, İtalya’nın en kötü transferi olarak nitelendirilmişti. Ve aradan yıllar geçti Quaresma bitmediğini hem de İtalya’da İtalyanlar’a gösterdi. Napoli maçına 11’de çıkan Portekizli Şampiyonlar Ligi’nde 50. maçını gördü ve o maçta 2 asistle maça damga vurdu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...