Orman arazisi 49 yıllığına vatandaşa verilecek

- Güncelleme:
Orman arazisi 49 yıllığına vatandaşa verilecek

Ekonomi Haberleri

Tapusu olmasına rağmen orman arazisi ilan edilen yerler 49 yıllığına bedelsiz sahiplerine verilecek. Tapusuz olanlar ise bedelleriyle 29 yıllığına devredilecek.

Tapusu olmasına rağmen devletin 'orman arazisi' diye el koyduğu yerler vatandaşa iade edilecek. Orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin satışı uygulamasını başlatan hükümet, 2B dışında kalan yerler için de çalışma başlattı. 2B olmayan ama vatandaşın yıllardan beri kullanımında olan bu tip yerlerle ilgili mülkiyet problemi yeni düzenlemeyle çözülecek. Bu tip yerler daha çok Karadeniz, Antalya, Kocaeli, Bolu ve Mersin'de bulunuyor. İstanbul'da ise genellikle Şile, Gebze ve Silivri'de gibi ilçelerde yer alıyor. Bu araziler fiilen orman alanı değil ancak, geçmişte orman olduğu için tapusu iptal edilmiş yerler olarak nitelendiriliyor. Tapusu olmasına rağmen devlet orman arazisi ilan edilmiş ama karşılığını da vatandaşa ödememiş yerlerle ilgili yapılacak düzenleme ile daha önce tapusu olup da iptal edilenlere bu yerler 49 yıllığına bedelsiz verilecek.Bu yerler şu anda genellikle tarım arazisi olarak kullanılıyor. 49 yıllığına bedelsiz verilecek bu yerlere aynı amaç için kullanım şartı getirilecek. Bir başka düzenleme ise tapusuz araziler için yapılacak. Kayıtlarda 'orman arazisi' görünen ancak yıllardır vatandaş tarafından tarla-bahçe olarak kullanılan yerler de 29 yıllığına vatandaşa kiraya verilecek. Arazi tapusuz olduğu için kiralama bedeli alınacak. Ayrıca vatandaşın özel mülkiyetinde bulunan ve aşılı kestane, kızılağaç ve ıhlamur ağaçlarının bulunduğu yerlerin orman alanı sayılmamasına yönelik düzenleme yapılacak. nbsp;Yücel KAYAOĞLU ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...