Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük sağlık hamlesi

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük sağlık hamlesi

GÜNDEM Haberleri

Daha önce temeli atılıp bitmeyen projelere dikkat çeken Erdoğan, “Temel atmam açarım. Çünkü milletimle aramdaki bu bağı zedelemek istemem” dedi.

İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman anlaşması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu benim 14 yıllık hayalimdi. Bunun için çok çabaladım, mücadele verdim, sonunda yoluna girdi” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2005 yılından itibaren şehir hastanelerinin yasal ve bürokratik alt yapısını kurmaya başladıklarını belirterek, “Şehir hastaneleri için özel bir kanun dahi çıkarmak zorunda kaldık” dedi.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesi projesinin ihalesinin yapıldığını veya sözleşmesinin imzalandığını ifade eden Erdoğan, “Bu projeler 9 bin metrekarenin üzerinde kapalı alana ve 30 bin 691 yatak kapasitesine sahip 22 milyar 237 milyon lira yatırım bedeli olan hastanelerin inşasını içeriyor. Halen ihale süreci devam eden 2, Yüksek Planlama Kurulu onayında olan 4 ve fizibilite çalışmaları süren 2 proje daha bulunuyor. Böylece toplamda 41 bin yatağa, 30 milyar lira yatırım tutarına sahip 29 projeyi hayata geçirmiş olacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Şehir hastanelerinin açılışlarına önümüzdeki aydan itibaren başlayıp 2019’a kadar tamamlanacağını kaydeden Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin bin 180 yatağa, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinin ise 2 bin 60 yatağa sahip olacağını bildirdi.

Erdoğan, daha önce temeli atılıp tamamlanamayan inşaatlar varken, kendi dönemlerinde büyük oranda atılan temellere bitiş tarihi verildiğini ve o tarihlerde açılışların yapıldığını belirtti. Kendisinin pek temel atma törenlerine katılmadığını hatırlatan Erdoğan, “Ne zaman açılacaksa, ‘ben açılış törenine katılacağım’ derim. Ve açılış merasimine katılırım. Çünkü milletimle aramdaki bu bağı hiçbir zaman zedelemek istemiyorum” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, takipçisi olduğu tamamlanan projelerin açılışlarında halkla beraber olduğunu kaydetti.

KANAAT ÖNDERLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Külliye’de basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yer aldı. Erdoğan, ağırladığı 50 STK temsilcisi ve kanaat önderiyle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki meselelere dair istişarede bulundu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...