Aksak Fener

Düzenleyen:
Aksak Fener

SPOR Haberleri

Sakatların iyileşmesi, performansların artması Advocaat’ın forvet bölgesindeki alternatiflerini artırdı. Ancak defans hattı için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil

M. Emin ULUÇ

Manchester deplasmanına önemli eksiklerle çıkan Fenerbahçe’de sakatların iyileşmeye başlaması Teknik Direktör Dirk Advocaat’ı oyuncu tercihlerinde zorlamaya başladı. Lens’ten sonra Sow ve Volkan Şen’in de toparlanması Hollandalı çalıştırıcının forvet alternatiflerini artırırken, ne Emenike’nin ne de Robin van Persie’nin formayı bırakmaya niyeti yok. Aksine bu gruba yaptığı ekstra çalışmalarla fizik kondisyon düzeyini yukarı çeken Alper Potuk da dahil olmuş durumda. Konya maçında mecburiyetten 4-4-1-1 oynatan Advocaat, Emenike’den vazgeçmek istemediği, kondisyon seviyesini her geçen gün artıran RvP’yi de yedek oturtmayı düşünmediği için aynı oyun formasyonunu Karabük karşısında da uygulayabilir.

Defansta rekabet zayıf

Zaman zaman anlaşmazlık yaşasalar da Emenike ve Van Persie’nin uyumundan memnun olan Advocaat önlü arkalı oynattığı bu ikiliye biraz daha fazla şans tanımak istiyor. Konya maçında sürpriz bir tercihle sol açıkta oynattığı İsmail’i Volkan Şen’le değiştirecek olan Hollandalı, Sow’u hamle oyuncusu olarak kulübede tutmayı planlıyor. Aynı şekilde Alper Potuk da Lens’in yedeği olarak görev bekleyecek. Ancak hücumdaki bu berekete rağmen sarı-lacivertlilerin savunma hattında rekabet zayıf. Ne yedek kaleciler Volkan Demirel’i zorlayabiliyor ne de Neustadter’in Kjaer-Skrtel ikilisine rakip olabilecek bir çabası var. Wiel’in durumu zaten malum. İsmail ise hazır görünse de savunması daha iyi olan Hasan Ali’den formayı kapması pek mümkün değil. 

Lens operasyonu

Fenerbahçe, sezon başında Sunderland’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı forvet Jeremain Lens’in tapusunu alabilmek için girişimlerini sürdürüyor. 2015’te Dinamo Kiev’den 12 milyon avroya transfer edilen Lens için Sunderland’e ilk etapta satın alma şartlarını zorlayan sarı-lacivertliler bu yönde anlaşma sağlanamazsa da Hollandalı yıldızı yeni sezonda satın alma opsiyonuyla kiralayabilmek için teklif yapacak. Fenerbahçe’de 5 maçta forma giyen Lens henüz gol atamasa da 4 asistlik performansının yanı sıra, Konya maçında kazandırdığı penaltıyla da takıma önemli katkı sağlamış durumda.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...