Güneş’in kararı Adriano

Düzenleyen:
Güneş’in kararı Adriano

SPOR Haberleri

Defansın göbeğinde Marcelo-Tosic ikilisini bozmak istemeyen tecrübeli teknik adam, sol kanatta oynattığı Brezilyalıyı geriye çekecek

Beşiktaş’ta Caner’in şanssız bir şekilde sakatlanmasıyla birlikte başlayan soru işaretleri yavaş yavaş netleşmeye başladı. Hafta boyunca çeşitli alternatifler deneyen Teknik Direktör Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçıyla birlikte sol bekteki tercihini Adriano’dan yana kullanmaya karar verdi. Takımın en istikrarlı ve formda oyuncularından biri olan Tosic’i sol beke çekip Rhodolfo’yu on bire monte etme fikrine karşılık denemeler yapan Güneş, bundan vazgeçti. Bunun sebebi ise Güneş’in savunmanın göbeğinde görev yapan Marcelo- Tosic uyumunu bozmak istememesi. Ligin en az gol yiyen takımı olan ve defansta son 7 yılın en iyi performansını sergileyen takımın savunma kurgusuyla fazla oynamak istemeyen Güneş, sol beke Adriano’ya, önüne de Olcay Şahan’a görev verecek.

Mazeretimiz olamaz

Defans bloğunda Adriano dışında bir değişiklik yapmayacak olan Şenol Güneş, orta sahada Atiba-Tolgay ikilisini birlikte kullanacak. Cenk Tosun’u kulübede oturtacak olan Güneş, Aboubakar’ı tek forvet olarak sahaya sürecek. Sakatlıkların futbolun doğasında var olduğunu hatırlatan Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçı öncesi oyuncularıyla yaptığı toplantıda, “Takımdaki eksikler mazeretimiz olamaz” dedi. İyi bir ritim yakaladıklarını ve bunu devam ettirmeleri gerektiğini anlatan tecrübeli teknik adam, “Gençlerbirliği maçı Napoli öncesi iyi bir test olacak. Büyük takımlar eksiklerin arkasına sığınmaz. Biz de sahaya 11 kişi çıkacağız. Dolayısıyla hiçbir mazeretimiz yok. Her zaman olduğu gibi disiplinden kopmadan 90 dakika mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Göbekte sarı alarm
Beşiktaş’ın Gençlerbirliği maçı öncesi en büyük sıkıntısı, son haftaların formda iki oyuncusu Marcelo Guedes ve Dusko Tosic’in sarı kart ceza sınırında bulunması olacak. Bu sezon Şenol Güneş’in değişmezleri arasında yer alan her iki oyuncu, Gençlerbirliği karşısında sarı kart görürse Trabzonspor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...