Fahri konsolosa suikast

Fahri konsolosa suikast

GÜNDEM Haberleri

Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü, Ankara'da kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından suikasta uğrayarak hayatını kaybetti.

Olay; Çankaya, Çetin Emeç Bulvarı, 54 numaralı binada, saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün işyeri olarak da kullandığı konsolosluk bürosuna gelen kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler Ünlü'nün bulunduğu dairenin ziline bastı. Namaz kılmak için hazırlanan Ünlü, zilin çalması üzerine kapıyı açtı. Bu sırada saldırganlar, yanlarında getirdikleri silahla yakın mesafeden Ünlü'ye birkaç el ateş etti. Ünlü, yere yığılırken; saldırganlar, olayın ardından hemen kaçtı.
Ünlü'nün geç saate kadar eve gitmemesi üzerine meraklanan ailesi, Ünlü'ye cep ve işyerindeki telefonundan ulaşmak istedi. Ünlü'nün telefonlara cevap vermemesi üzerine endişelenen ailesi, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Konsolosluğa gelen ekipler Ünlü'nün yerde yatan cansız bedeniyle karşılaştı.
Olay yerine çok sayıda Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube ile Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü ekipleri de geldi. Uzun süre konsoloslukta inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri, buldukları delilleri toplayarak detaylı bir inceleme için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını ve MOBESE görüntülerini de incelemeye aldı. Savcılık incelemesinin ardından Çeçenistan Fahri Konsolosu Ünlü'nün cenazesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Olay yerine gelen ve göz yaşlarına boğulan Ünlü'nün ailesi, fenalık geçirdi.
Öte yandan, Ünlü, geçen ay katıldığı bir televizyon programında Boston'daki bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve Çeçen halkının terörizmle bağdaştırılmaya çalıştığını, bombalı saldırıyla ilgisi olduğu iddia edilen 2 Çeçen kardeşin de kurban olarak seçildiğini söylemişti. Yakınları da Ünlü'nün en son yaptığı açıklamalarının ardından baskı gördüğünü ve bu olayın Çeçen lideri Ramazan Kadirov taraftarları tarafından yapılmış olabileceğini öne sürdü.
Ankara Emniyeti, saldırının kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiğini bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. nbsp; nbsp;ANKARA - İHA
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...