Sneijder'in önündeki yollar kapalı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Sneijder'in önündeki yollar kapalı

SPOR Haberleri  / Sabah

Sneijder'in Galatasaray’dan aldığı yıllık ücreti Avrupa’da ödeyecek kulüp yok... Katar veya Çin’e gitmesi halinde ise milli takımdan uzak kalacağını düşünüyor...

Galatasaray'da uzun zamandır eski formundan uzak olan Wesley Sneijder'in devre arasında Katar ya da Çin'e gideceği konuşuluyor kulislerde... Ancak Hollandalı futbolcu, sözleşmesinin bitiş tarihi olan Mayıs 2018'e kadar sarı-kırmızılı takımdan ayrılmayı düşünmüyor. Sabah gazetesinin haberine göre Hollandalı 10 numaranın Galatasaray'da kalmak istemesinin üç önemli nedeni var.
1-Avrupa'da üst düzey liglerdeki hiçbir takım Sneijder'e sarı-kırmızılılarda kazandığı net 5 milyon Euro'yu vergilerle birlikte 8-9 milyon Euro'ya çıkacağı için ödemeye yanaşmıyor.
2-Sneijder Galatasaray forması ile düzenli olarak Hollanda Milli Takımı'na çağrılıyor ve son olarak Belçika ile Lüksemburg maçlarına davet aldı. Yıldız oyuncu, 7 kez daha milli takımı için oynarsa Van Der Sar'ın 130 maçlık rekorunu kıracak ve Hollanda tarihine geçecek. Katar ya da Çin'e transferi Sneijder'in milli takım yolunu kapayabilir.
3-Eşi Yolanthe ve oğlu Xess Xava ile İstanbul'da mutlu olan Sneijder, Maçka'daki evini Ataköy Marina'ya taşıdı ve bir yıllık kiralama bedelini peşin ödedi.
Türk yemeklerine merak saran Yolanthe, zeytinyağlı sarma yapmayı öğrendiğini, sosyal medyada bir fotoğrafla anlattı

ASLAN, ADANA'DA 10'SUZ OYNAYACAK!
Dün sabah çalışmasının ardından Galatasaray özel uçakla Adana'ya gitti. Hakan Balta ve Sneijder tedbir amacıyla kadroya alınmadı. Galatasaray, bu sezon Sneijder'siz çıktığı tek maç olan G.Birliği deplasmanında 3 puanı alsa da Hollandalı'nın oynadığı veya oynamadığı lig maçlarında puan ve galibiyet oranında büyük fark var. Aslan, Sneijder'in oynadığı 103 lig maçında yüzde 61'lik galibiyet oranı yakalarken, onsuz çıktığı 23 lig maçında ise bu oran yüzde 39'a indi. Puan ortalaması da Sneijder ile 2.07 olurken, onsuz 1.52'ye düştü.

FORMASI İLK 11'DE
Avrupa'da 2011'den beri en çok forması satılan kulüplerin sıralamasında Galatasaray, 386 bin forma ile ilk 11 kulüp arasına girmeyi başardı. Fenerbahçe ezeli rakibini 365 bin ile 12. sırada takip etti. Zirvede 1 milyon 750 bin adet forması satılan Manchester United yer alıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...