BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Osmanlı Saray Yemekleri

Osmanlı Saray Yemekleri

Şehzadeler şehri Amasya’da ilki geçtiğimiz yıl yapılan “Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması”na katılan aşçıların eserleri kitaplaştırıldı.



Şehzadeler şehri Amasya’da ilki geçtiğimiz yıl yapılan “Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması”na katılan aşçıların eserleri kitaplaştırıldı. Amasya Valiliği’nin “I.Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması-Amasya” adıyla Türkçe ve İngilizce olarak hazırlattığı kitapta Osmanlı saray mutfağına has kırk adet lezzetin hazırlanışı ve Osmanlı saray mutfak kültürü anlatılıyor. Kitabın önsözünü yazan Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Amasya’nın zengin tarihi ve kültürel birikimini kayıt altına alarak kalıcı hale getirmek ve bu zenginliği kaybetmeden gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini söyledi. Amasya’nın 11 şehzade yetiştirdiğini, bunlardan 6’sının Osmanlı tahtına oturduğunu hatırlatan Vali Lekesiz, “Amasya, şehzadelerle beraberindeki saray efradının da katkısıyla ilimden sanata, tarihten edebiyata, giyim-kuşamdan yeme alışkanlıklarına kadar her alanda Osmanlı’dan etkilenmiş ve Osmanlı’yı etkilemiştir” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT