Artık manikürcüler psikoloji de bilecek

Düzenleyen:
Artık manikürcüler psikoloji de bilecek

YAŞAM Haberleri

Kuaförler mesleki becerilerin yanı sıra bundan sonra psikoloji bilgisine de sahip olacak, müşterilerin problemlerine çözüm bulmaya çalışacak.

Saç kesimi ve kişisel bakım hizmeti sunan, aynı zamanda müşterilerinin “dert ortağı” olarak nitelendirilen kuaförler ile manikürist ve ağdacılar için mesleki standartlar belirlendi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonunca hazırlanan meslek standartlarına göre, bu meslekleri yapacakların çalışma ortamları aydınlık ve havalandırılmış olacak. Bu kişiler, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimlere katılacak. Çalışma tezgâhlarını hijyen kurallarına uygun şekilde makine ve temizlik malzemesi kullanarak temizleyecek. Malzemeleri steril ortamda saklayacak. Müşteriye ilk defa kullanılacak kozmetik ürünlerden, müşterinin dirsek içi ya da kulak arkasına küçük bir miktar sürerek alerji testi yapacak. İnsan anatomisi ve psikolojisi de bilmeleri istenilen bu kişilerin, bulaşıcı hastalıklar, deri ve cilt hastalıkları konularında da bilgi sahibi olmaları gerekecek. Sorunlara çözüm üretebilmeleri istenen kuaförlerin, müşterilerden ya da çalışanlardan edindiği bilgileri ise mutlaka gizli tutmaları talep edildi.   

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...