'Dostu düşmanı gördük'

Düzenleyen:
'Dostu düşmanı gördük'

GÜNDEM Haberleri

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nı açan Erdoğan, 15 Temmuz sonrası kimin ne olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Cumhurbaşkanı idam isteyen vatandaşlara “Yakın yakın...” diye cevap verdi.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, anlamlı bir günde ihtişamlı bir törenle hizmete açıldı. Başkentin yeni vizyon projesinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi. 
Kendisini dinleyenler arasından yükselen “idam isteriz” sözlerine “İdam inşallah parlamentodan geçer. Yakın yakın... Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. Batı’nın ne dediği değil milletimin ne dediği önemlidir” cevabını veren Erdoğan, şöyle dedi: “15 Temmuz’un bir başka hayırlı neticesi de içeride ve dışarıda dostumuz kim, düşmanımız kim hepsini tüm çıplaklığı ile görme imkânını bulduk. Artık bizim için ne diplomasinin sahte dili ne gülen yüzlerin riyakârlığı ne de sahte övgülerin parıltısı bir şey ifade ediyor. Biz ülkemizin ve milletimizin zor günlerinde yanımızda kimler var, elimizi kimler tutuyor, bize yüreğini kimler açıyor, sadece ona bakıyoruz.”

"PRANGALARI BİZ KIRDIK"

Cumhuriyetin suni bir modernleşme projesi içine hapsedilmeye çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Bizim çağın gereklerine uygun şekilde hareket etmekle ilgili bir sorunumuz yok. Biz milletimizi köklerinden kopartıp, ona yeni ve asla kendisine uymayacak bir elbise giydirme projesine karşı çıkıyoruz. Yoksa cumhuriyet, bizim cumhuriyetimizdir. Son bir asırdaki en önemli kazanımımızdır. Milletimiz, yeni rejim için kendi varlığına yönelik saldırılara karşı çıkmıştır. Aşık Veysel Sivas’tan Ankara’ya geldiğinde kıyafetinden dolayı Ulus’a almadılar. Milleti hakir görenler yalan olmuş, tarihe gömülmüşlerdir. Milletin öz evladı olmayı hakir görenlerin coğrafyamızda olması mümkün mü? Yıllarca bu ülkede kadınımız kızımızla uğraşmadılar mı? Eğitim haklarını elden aldılar. Cehalete mahkûm etmek istediler. Bu prangaları biz kırdık. Bu yol, 2023, 2053 Türkiyesinin yoludur. Asırlık cendereden çıkış yoludur.

"BALYOZ GİBİ İNECEĞİZ"

15 Temmuz’u ülke içinde ve dışında çok iyi anlatmalıyız. Dostumuzu düşmanımızı da görme imkânını bulduk. Artık bizim için ne diplomasinin sahteliği sahte övgülerin parıltısı bir şey ifade etmiyor. Biz bize yüreğini kimler açıyor bakıyoruz. Irak’ta Suriye’de sıkıntımız mı var, biz çözeceğiz. Terör örgütlerinin tepesine balyoz gibi ineceğiz. AB bize isteklerimizi vermiyor mu kendi işimize bakacağız. Ekonomide bizi zayıflatmaya mı çalışıyorlar hemen yeni pazarlar bakacağız. Hepsinin üzerine milletçe gideceğiz. Artık eski Türkiye yok. Bize çelme takan taş atan eksik olmayacak bu mücadeleyi hedeflerimize kilitlenerek yapacağız. Kazanacaksak, öleceksek adam gibi öleceğiz.”

750 MİLYONLUK YATIRIM

Ankara YHT Garı, Ankara ulaşımının yeni kilit taşı oldu. Gar, Ankaray, Başkentray ve Keçiören metrolarına bağlantılı olacak. 194 bin 460 metrekare kapalı alan ile toplam 8 kattan oluşan garın özellikleri şöyle:
∂ Günde 50 bin yolcu ağırlayacak.
∂ 725 milyon liraya mal oldu.
∂ Aynı anda 6 demir yolu hattına, 12 yüksek hızlı tren yanaşabilecek. Yolcular üç perondan istifade edecek.
∂ Bin 850’si kapalı, 60’ı açık olmak üzere toplam bin 910 araçlık otopark hizmeti verecek.
∂  Bina, 19 yıl 7 ay sonra TCDD’ye devredilecek.

'Dostu düşmanı gördük'

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...