'FETÖ’cü varsa asla affetmeyiz'

Düzenleyen:
'FETÖ’cü varsa asla affetmeyiz'

GÜNDEM Haberleri

Genel Başkan Yardımcısı Ataş: Çok hassas davranıyoruz. Yöneticilerin sosyal medya ve banka hesaplarını bile kontrol ediyoruz. Üst düzeyde ihanet izi yok

Yücel Kayaoğlu ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, parti teşkilatlarında FETÖ’cü temizliği yaparken, teşkilat yöneticilerinin banka hesaplarından son 5 yıllık sosyal medya üzerinden attıkları mesajlara kadar her türlü incelemeyi yaptıklarını söyledi. Ataş, “AK Parti’de ihanet içinde olan kimse yoktur. Gözden kaçan varsa, asla affetmeyiz” dedi. Ataş, bazı gazetecilerle sohbetinde FETÖ ile mücadele kapsamında parti teşkilatlarında yapılan çalışmaları anlattı. Ataş’ın açıklamaları özetle şöyle:

“17-25 Aralık’tan sonraki süreçte 2014 Mart ayında yerel seçimler yapıldı. Adaylar belirlenirken FETÖ konusunda gerekli hassasiyetler gösterildi.  Belediye yönetimlerinde gerekli ayıklamalar yapıldı. Sonrasında partimizin ekim ve kasım ayında ilçe kongreleri, 2015’in Ocak ayında da il kongreleri yapıldı.  Dolayısıyla kongrelerde de FETÖ hassasiyeti göz önünde bulundurularak tespitler yapıldı. Sonuç olarak 2014 yerel seçimlerinden başlayarak aslında ayıklamalar yapılmıştı zaten. Ama AK Parti büyük bir teşkilat. On binlerce meclis üyesi, 10 milyona yakın üyesi olan bir parti. Gözden kaçanlar olabilir. 15 Temmuz sonrasında il başkanlıklarında kurulan üç kişilik komisyonların raporları ile FETÖ ayıklaması konusunda çalışma yaptık. Teşkilat başkanlıkları ayrıca çalışma yaptı. Çok hassas davrandık.”

DELİLLERİ SINIFLANDIRDIK

“Gelen bilgi ve belgeleri güçlü delil, delil ve zayıf delil olarak üçe ayırdık. Tek tek liste çıkardık, kimin hakkında ne iddia var, deliller ne durumda diye. Bunlar hükümetin hazırladığı kriterlere göre tasniflendirildi. Eğer bu kriterlerle uyuyorsa güçlü delil sınıflandırması yaptık. Ama eğer ikinci veya üçüncü derece akrabalık ilişkisi varsa bunu zayıf delil kabul ettik. Delil bölümüne ise birinci derece akrabalık ilişkini koyduk. Haklarında rapor olanları zaman zaman çağırıp bizzat görüştük, savunmalarını aldık. Karşı tarafı da dinledik, sadece hakkında iddia var, diye işlem yapmadık. Çünkü örneğin, FETÖ’cü bir derneğe kayıtlı görünen bir kişiyi çağırdık, ‘Ben istifa etmiştim 17-25 ten sonra’ dedi. Resmî evrak var elinde. Ama dernek istifa işlemini yürürlüğe koymamış. Asılsız ihbarlar da geliyor. İşler biraz da bundan uzuyor. En ince detayına kadar inceliyoruz. AK Parti içinde üst tanımlamaya (ihanet) giren bir tek insan yoktur. Ticaret ve ibadet bölümüne girenler olabilir. Teşkilatta yönetici pozisyonunda olanların banka kayıtlarını bile inceledik. Ve FETÖ’cü banka ile ilgili bir kayda rastlamadık. Hazırlanan raporlar doğrultusunda, FETÖ ile ilişkisi olabilecek 519 kişinin ismi bize gönderildi. Bunun içerisindeki güçlü delil kategorisine giren sayı 120'yi geçmemektedir. Şu ana kadar bizim 11 veya 12 tane meclis üyemiz istifa ettirilmiştir, 3 tane belediye başkanımız ihraç edilmiştir, bir tanesi istifa etmiştir. Araştırmalarımız sürüyor.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...