Ayla Akat Ata ile Fırat Anlı tutuklandı

Düzenleyen:
Ayla Akat Ata ile Fırat Anlı tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi. Eş Başkanı Fırat Anlı ve eski BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata akşam saatlerinde tutuklandı. Kışanak’ın sorgusu sürüyor.

Diyarbakır’da gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, dün haklarındaki 5 günlük kısıtlılık kararının kaldırılmasından sonra avukatları ile görüştü. Avukatlarla yapılan görüşmeden sonra Kışanak ve Anlı, dün gece sabah saatlerine kadar süren ifade verdi. Avukatları nezaretinde verilen ifade işlemleri tamamlanırken, Kışanak ve Anlı, bugün öğlen saatlerinde Adliye’ye sevk edildi. Eş Başkanların Adliye’ye sevk edilmeleri nedeniyle Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI ANLI TUTUKLANDI 

Gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarından Fırat Anlı sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Gültan Kışanak'ın sorgusu devam ediyor. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında başlatılan terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak, emniyette 5 gün süren ifade işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Savcılıktaki sorgulaması sonrası mahkemeye sevk edilen Fırat Anlı sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Gültan Kışanak'ın sorgusu devam ediyor 

Ayla Akat Ata ile Fırat Anlı tutuklandı


BDP'Lİ ESKİ MİLLETVEKİLİ VE KJA SÖZCÜSÜ AYLA AKAT ATA, TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇLAMASINDAN TUTUKLANDI 

Eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve önceki gün gözaltına alınan Özgür Kadın Kongresi (KJA) ve eski BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, örgüt üyeliği suçlamasıyla savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...