CHP'li Çıray: Erdoğan FETÖ mücadelesinde yalnız ve samimi

Düzenleyen:
CHP'li Çıray: Erdoğan FETÖ mücadelesinde yalnız ve samimi

POLİTİKA Haberleri

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi, CHP Milletvekili Aytun Çıray 'Erdoğan FETÖ mücadelesinde yalnız ve samimi' dedi.

Habertürk'de bir programa katılan, TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray komisyonda dinlenen tanıkları, gelinen noktayı ve bundan sonra ne olacağını anlattı.

İşte o söyleşinin bazı kısımları;

''EN TRAVMATİK HADİSE''

Darbe girişimi komisyonu sizce işe yarayacak mı?

"15 Temmuz, Cumhuriyet tarihimizin kesinlikle en korkunç, en travmatik hadisesidir. TBMM, bir düşman hedefiymiş gibi bombardımana maruz bırakıldı. Meclis, kendine ve esasen millete yapılan bu saldırıyı aydınlatmak zorundadır. Bu, Meclis’in Türk milletine karşı, tarihe karşı görevidir. Dolayısıyla bu komisyon bir işe yaramak zorundadır; yarayacaktır. Aksini kimse aklının ucundan geçirmemeli."

''ERDOĞAN YALNIZ VE SAMİMİ''

- Susurluk komisyonu gibi TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun da herhangi bir yaptırım gücü yok. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

"Doğru ama olayın tabiatı bu komisyona ayrı bir güç veriyor. Sayın Kılıçdaroğlu arkamızda. Üstelik ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın -gerekçelerimiz farklı da olsa- FETÖ mücadelesinde yalnız ama samimi olduğuna inanıyorum.

Şahsım adına konuşuyorum; komisyon engellenirse engelleyenleri millete şikâyet ederim.

 

''GERÇEKLER AĞIR OLACAK VE KİMSE BUNDAN KAÇAMAYACAK''
Çünkü 15 Temmuz’un aydınlatılması, yasak savma kabilinden yapılabilecek bir hadise değil. Bundan ötürü bu komisyonun bir noktada soruşturma komisyonuna dönüşmesi gerektiği fikrindeyim. Ortaya çıkarıldığı kadarıyla dahi gerçekler o kadar ağır olacak ki bundan kimse kaçamayacak ve 15 Temmuz’un karanlık acı gerçekleri soruşturma komisyonunun çalışmasına hepimizi mecbur edecektir" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...