Erdoğan: Önce Aylan’ın hesabını verin

Düzenleyen:
Erdoğan: Önce Aylan’ın hesabını verin

POLİTİKA Haberleri

“Aylan ve Ümran bebeğin resmini kalkıp da ekranlara getirmek iş değil, onları o hâle getirenler kim? Önce bunun hesabını verelim. O botları şişlerle batıran batı zihniyetini acaba biz ne zaman batıracağız?”

İslam İş Birliği Teşkilatı Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü adlı konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı’ya yönelik eleştirilerini sürdürdü. Batı’nın samimi ve dürüst olmadığını belirten Erdoğan, “Ben Türkiyeli bir Müslüman olarak, Suriye’de, Irak’ta Afganistan’da, Somali’de, Yemen’de yaşananlardan hicap duyuyorum. Ama bir taraftan da hırsım ve kinim artıyor. Aylan ve Ümran bebeğin resmini kalkıp da ekranlara getirmek iş değil, onları o hâle getirenler kim? Önce bunun hesabını verelim. Botların içinde 70-100 kişi. O botları şişlerle batıran Batı zihniyetini acaba biz ne zaman batıracağız?” dedi. Erdoğan’ın konuşması özetle şu şekilde: “Kadını tamamı ile her şeyden uzak tutalım. İlimden, irfandan uzak tutalım, sosyal hayatın içinde bulundurmayalım, sadece evde bulunsun yeter anlayışı ile güçlü bir milleti oluşturamazsınız. Ondan sonra Batı neden bu kadar önde deme hakkımız yok. Dönem Başkanlığımızda yeni genel sekreterimizle beraber Müslümanların yüzünü güldürecek çabalar içerisinde olmayı sürdüreceğiz. 3 milyon mülteciyi ülkesinde barındıran bir ülke olarak daha fazla sorumluluk üstlenmeye hazırız. Şu anda Irak’taki gelişmelerde neler olabilir meçhul. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Birileri bize akıl veriyor. Irak’la Suriye ile bu kadar ilgilenmeyin diyorlar. Suriye’ye 950 km sınırı olan biziz. Bombalar atıldığı zaman bizi vuruyor biz nasıl buna duyarsız kalabiliriz. Sabır sabır sabır... En son Gaziantep’te 56 vatandaşımızı şehit ettiler. Dedik biz artık Suriye’ye gireceğiz. Cerablus DAEŞ tarafından işgal edilmişti. Oradan DAEŞ’i attık. Hedef El -Bâb’a kadar ilerlemek. Orayı terörden arındırılmış bölge hâline getirmek istiyoruz. Öyle bir operasyon yapıyorlar ki; PYD ve PKK’yı bu bölgeye yerleştirmek istiyorlar. Suriye ve Türkiye arasında bir terör devleti oluşturmak istiyorlar. Kusura bakmayın Türkiye buna müsaade etmeyecek dedik harekete geçtik. Suriye Suriyelilerindir dedik. Bunlar ne yaptı biliyor musunuz? Bunlar önce buraya DAEŞ’i yerleştirdiler, sonrasında onu çıkarıp YPG ve PYD’yi yerleştirdiler. Arap Birliği’nin dik durması lazım. Niye dik durmuyorlar? Yani katil Esed’i savunmak samimi bir Müslüman’ın tavrı olabilir mi?  Katil Esed’i savunmak bir Müslüman’ın haddine midir? 600 bini aşkın Müslüman’ı öldürüyorlar. Müslüman ülkeleri bir olursak Suriye’deki sorunu biz kendimiz çözeriz.” 
BEŞTEPE’DE KRİTİK BULUŞMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 15:00’te Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...