ABD'de partilerin kampanyaları devam ediyor

ABD'de partilerin kampanyaları devam ediyor

DÜNYA Haberleri

Başkanlık seçimlerine bir haftadan az bir süre kalan ABD'de, partilerin ve başkan adaylarının kampanyaları devam ediyor.

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump'ın eşi Melania Trump, Philadelphia kentinde eşinin seçim kampanyasına katıldı.
Slovenya asıllı eski bir manken olan Melania Trump, eşinin başkan seçilmesi halinde kendisinin de "first lady" olarak sosyal medyada bazı kesimlere yönelik aşağılamayı sona erdirmeye odaklanacağını söyledi.
Donald Trump'ın ABD'nin yeni lideri olması durumunda ülkenin sorunlarını gidereceğini savunan Melania Trump, eşinin ülkesine ve halkına derin bir sevgi ve saygı beslediğini ifade etti.
Melania Trump, "Her seferinde kocam Ohio'da veya Kuzey Carolina'da ya da burada Pensilvanya eyaletinde bir fabrikanın kapandığını öğrendiğinde onu çok üzgün görüyorum. O nelerin olduğunu görebiliyordu. Sorunları görebiliyordu ve her zaman bu sorunları nasıl çözebileceğinden bahsediyordu." dedi.
Eşinin, bu nedenle başkanlık yarışına katıldığını vurgulayan Melania Trump, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gençliğimize nezaket, dürüstlük, saygı, merhamet, hayırseverlik, anlayış ve dayanışmayı öğretmeliyiz. Ancak tüm çocuklarımız için endişeleniyorum. Bildiğimiz gibi sosyal medya hayatlarımızın göbeğinde yer alıyor. İletişim için kullanışlı bir araç olabilir. Modern dünyada birçok insanın hissettiği yalnızlığı azaltabilir ancak sosyal medyanın kötü tarafları da olabilir. Yetişkinler olarak kaba ve yalan sözlerle baş edebiliriz ama çocuklarımız ve gençler kırılgan. Onlar alaya alındıklarında veya güzel ya da zeki olmadıkları hissettirildiklerinde inciniyorlar. Bunlar onların hayatlarını zorlaştırıyor ve kendilerini gizlemelerine sebep oluyor. 12 yaşında bir kızla veya erkekle alay edilmesi, aşağılanması veya onlara saldırılması kabul edilemez. Birbirimizle konuşmada, anlaşmazlıklarımızı ifade etmede, birbirimize saygı göstermede daha iyi yollar edinmeliyiz. Eğer 'first lady' olma hakkını elde edersem, bu benim çalışmalarımın ana noktalarından biri olacak."
Melania Trump, ayrıca kadınların günlük hayatlarını iyileştirmek için çabalayacağını kaydetti.
Donald Trump'ın eşi, Cumhuriyetçi Partinin geçen temmuz ayındaki ulusal kongresinde yaptığı konuşmanın, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın 2008 yılındaki bir konuşmasının kopyası olduğu gerekçesiyle "hırsızlık" suçlamalarına hedef olmuş, o tarihten itibaren de eşine destek konuşması yapmamıştı.
- "Obama niçin yalancı Hillary için kampanya yapıyor?"
Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, seçim kampanyasını iki eyalette sürdürüyor.
Trump, gün içinde çekişmeli eyaletler arasında yer alan Florida'nın Jacksonville kentinde destekçilerine hitap etti.
ABD Başkanı Obama'ya yüklenen Trump, Miami'den Jacksonville'e yola çıkarken Obama'nın da kentte olduğunu ve Hillary Clinton için etkinliklere katılacağını öğrendiğini belirterek, "Obama buraya yalancı Hillary'nin kampanyasına destek olmak için gelmiş. O niçin Oval Ofis'te değil? Niçin istihdam sağlamak ve gazilerimize yardımcı olmak için çalışmıyor? Obama niçin çalışmıyor?" ifadelerini kullandı.
Donald Trump, akşam saatlerinde de yine çekişmeli eyaletlerin arasında gösterilen Kuzey Carolina'da miting yapacak.
- Clinton'a son mitinginde büyük destek
Michelle Obama'nın, Demokrat Partinin adayı Hillary Clinton'ın seçim öncesi son etkinliğine katılacağı duyuruldu.
Demokrat Partinin seçim kampanyasından yapılan bilgilendirmede, Hillary Clinton'ın son seçim mitingini 7 Kasım Pazartesi gecesi Philadelphia kentinde yapacağı ve kendisine eşi eski ABD Başkanı Bill Clinton ve kızı Chelsea Clinton'ın yanı sıra ABD Başkanı Obama ve eşi Michelle Obama'nın eşlik edeceği belirtildi.
Kentin yer aldığı Pensilvanya eyaleti, büyük bir çekişmenin yaşandığı eyaletler arasında bulunuyor. Anketlere göre Clinton, Trump'a 3,8 puanlık üstünlük sağlasa da 20 delegenin yer aldığı eyalette sürprize yer bırakmak istemiyor.
- Clinton, Trump'ı ırkçı gruplarla içli dışlı olmakla suçladı
Hillary Clinton ise kampanyasına Kuzey Carolina eyaletinde devam etti.
Winterville kasabasında çoğunluğunu siyahi kökenli vatandaşların oluşturduğu kalabalığa hitap eden Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın beyaz üstünlük yanlısı gruplarla içli dışlı olduğunu öne sürdü.
Siyahi karşıtı ırkçı grup Ku Klux Klan’ın resmi gazetesinin seçimlerde Trump’ı destekleyeceklerini açıkladığını hatırlatan Clinton, kendisinin ise hiçbir ırk, renk ayrımı gözetmeden kadın erkek herkesin başkanı olacağını bildirdi.
Hillary Clinton, partinin adaylığı için yarıştığı Vermont Senatörü Bernie Sanders ile bu akşam aynı eyalette seçmenlerin karşısına çıkacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...