Diyarbakır'da karanlığı aydınlatan gülücük!

Düzenleyen:
Diyarbakır'da karanlığı aydınlatan gülücük!

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır'da geçimini çöp toplayarak sağlayan Suriyeli ailenin mini kızının ağabeyinin omuzladığı arabanın üzerinde gülümsemesi etrafa neşe saçtı.

Suriye'de iç savaş başladıktan sonra Diyarbakır'a da binlerce Suriyeli aile akın etti. Kente gelen Suriyeliler'in bir bölümü dilenirken, bazı aileler çalışarak geçimini sağlıyor.

ÇÖP TOPLAYARAK GEÇİMLERİNİ SAĞLIYORLAR

Diyarbakır kent merkezinde bir çok Suriyeli aile sabahın erken saatlerinden itibaren çocuklarıyla birlikte çöplerden atık kağıt ve plastik malzemeleri topluyor. Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'ni kendisine mesken edinen 5 kişilik Suriyeli aile de bunlardan biri.

AĞABEYİNİN OMUZLADIĞI ARABADA NEŞE SAÇTI

Sabahtan akşama kadar topladıkları kağıt ve plastikleri kocaman çuvallar içinde el arabasının üstüne yerleştiren aile fertleri, günboyu topladıkları atık kağıtları büyük çuvala doldurdu. Anne atık torbasını başının üzerinde taşırken, yükün büyük kısmını doldurduğu el arabasını ailenin büyük oğlu kulaklıkla dinleyerek çekerken ailenin minik kızı ağabeyini çektiği el arabasındaki yüklerin üzerinde yolculuk yaptı.

KARANLIĞI AYDINLATAN GÜLÜCÜK

Ağabeyi arabayı çekerken çöplerden toplanan kağıt ve plastik dolu çuvalların üzerinde tutunmaya çalışan minik kız, olumsuz koşullara rağmen çevresine yaşam dolu gülücükler dağıtmaya devam etti.

Diyarbakır'da karanlığı aydınlatan gülücük!

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...