Savaş bereketi

Düzenleyen:
Savaş bereketi

SPOR Haberleri

Son maçlarda aldığı flaş sonuçlarla dikkat çeken sarı-lacivertlilerdeki forma yarışı takımı ligde ve Avrupa’da ileri taşıdı. Özellikle forvette büyük bir yarış var. Sistem değişikliğinin etkisi de ayrı bir faktör

Fenerbahçe’deki forma rekabeti takımı adeta şaha kaldırdı. Forma için kıran kırana bir yarışa giren oyuncuların performansları tavan yapmaya başlayınca takımın temposu da otomatik olarak yükseldi. Şener, dünya yıldızı Van der Wiel’den formayı kaparken, İsmail de Hasan Ali’yi zorlamaya başladı. Alper ve Aatıf disiplinli çalışmalarıyla 11’e göz kırparken, savaşın en ateşli cephesi forvet hattı oldu. Sakatlıklar nedeniyle uzun süre alternatifsiz olmanın keyfini yaşayan Emenike, Robin van Persie ve Moussa Sow’un form tutması, Fernandao’nun iyileşmesiyle bir anda gözden düştü. Zorlu bir dönemin ardından forvette 4 golcü tercihine kavuşan Dirk Advocaat tatlı sıkıntı yaşamaya başladı.

Ozan’ın yokluğu iyi geldi!
Tecrübeli teknik adamın Akhisar maçı öncesi de en büyük sıkıntısı forvette kime görev vereceği. Hollandalı hem ManU zaferinin kahramanı Sow’u hem de Karabük maçında şov yapan RvP’yi ödüllendirmek istiyor. Ancak, Aatıf ve Alper opsiyonları da hazırda bekliyor. Advocaat ya Van Persie’yi forvet arkası oynatıp, Sow’a şans tanıyacak ya da RvP’yi en uca çekip Aatıf ile Alper arasında seçim yapacak. Bu arada ilginç olan durum ise Ozan Tufan’ın sakatlığı sonrası takımın ivme yakalaması. Ozan’ın yokluğunda 4-3-3’ten 4-2-3-1’e dönen sarı-lacivertliler, Alanya ile berabere kalsa da Konya ve Karabük maçlarını kazandı. Advocaat’ın Ozan iyileştikten sonra da mevcut sistemi değiştirmeyi düşünmediği öğrenildi.

Manchester’ı unutun

Deplasmanda Akhisar’a konuk olacak Fenerbahçe, dün öğleden sonra yaptığı son idmanla hazırlıklarını tamamladı. Hala ManU zaferinin coşkusunu yaşayan oyunculara Dirk Advocaat’tan uyarı geldi. “O maç geride kaldı, unutun” diye konuşan Hollandalı, “Ligde puan kaybetme lüksümüz kalmadı. Sadece Akhisar mücadelesine motive olun” hatırlatmasında bulundu. Sarı-lacivertli kafile özel uçakla İzmir’e uçtu, oradan karayoluyla Manisa’ya geçti.

Ertuğrul’a kutlama
Yedek kaleci Ertuğrul Taşkıran için dün özel bir gündü. 27. yaşına giren Ertuğrul için tesislerde doğum günü pastası kesildi. Teknik heyet ve arkadaşları sarı-lacivertli kaleciyi tebrik etti.

Dikkat Topal!
Yakaladığı çıkışı Akhisar deplasmanında sürdürmek isteyen Fenerbahçe’de Mehmet Topal’a uyarı geldi. Advocaat, kart cezası sınırındaki tecrübeli oyuncuyu dikkatli olması yönünde ikaz etti. Topal, Akhisar’da kart görürse Galatasaray maçında oynayamayacak.

Wiel’e destek
Advocaat’la yaşadığı sorunlar nedeniyle kadro dışı bırakılan ve kendisini kulüp aramaya başlayan Wiel’e Van Persie sahip çıktı. RvP vatandaşına, “Ben de sorunlar yaşadım. Sadece işine konsantre olursan sıkıntı kalmaz” diyerek destek olmaya çalıştı.

Aatıf’ın Akhisar’ı seviyor
Akhisar Belediye, Aatıf’ın en çok gol attığı rakip olarak dikkat çekiyor. Sivas’ta 54, Fenerbahçe’de 2 kez ağları havalandıran Aatıf, Akhisar karşısında 6 kez gol sevinci yaşadı. Tecrübeli oyuncu Fenerbahçe’deki ilk lig golünü de geçen hafta atmıştı.

M.Emin Uluç

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...