Necip Fazıl Kısakürek'e vefa

Necip Fazıl Kısakürek'e vefa

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Edebiyatın her alanında büyük eserler veren büyük şair ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yılında anılıyor

Büyük şair ve mütefekkir Necip Fazıl nbsp; Kısakürek, vefatının 30. yıl dönümünde Konya, Kahramanmaraş, Sakarya, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda il ve ilçede düzenlenen toplantılarla anıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde Konya'da bir hafta sürecek Necip Fazıl'ı anma etkinlikleri sürerken, İstanbul'un Beylikdüzü, Bağcılar ve Esenler ilçelerinde de anma toplantıları düzenlendi. nbsp; Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda usta şairin hayatı anlatılırken kendi sesinden şiirler dinlendi. nbsp; Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen anma gecesinde Necip Fazıl'ın hayatı ve sanatı ile şiirlerinden kesitler sunuldu. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Bağcılar Belediyesi tarafından, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nde vefatının 30. Yılı dolayısıyla Üsstad Necip Fazıl Kısakürek'i anma programı düzenlendi.
Beylikdüzü'nde şiirleri okundu

Beylikdüzü Belediyesi, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30.yılındaki anma etkinlikleri kapsamında "Şiirden Şuura" konulu panel ve şiir dinletisi düzenlendi. Necip Fazıl Kısakürek'in kendi sesiyle seslendirdiği "Bir Gençlik İstiyoruz" şiiriyle devam eden programda, açılış konuşmasını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Hepimiz nbsp; çocukluğumuzda, gençliğimizde onun eserleriyle, mesajlarıyla, şiirleriyle büyüdük, duygulandık, hayata doğru bakmayı öğrendik. O'nun fikir ve düşünceleri kıyamete dek bize, bizim insanımıza nbsp; ışık tutacaktır. Nur içinde yatsın" dedi. Daha sonra, Moderatörlüğünü Eski Milletvekili aynı zamanda Ressam Recep Garip'in yaptığı panele Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan ve Cumali Ünaldı Hasannebioğlu konuşmacı olarak katıldı.
Panelde konuşmacılar, Necip Fazıl Kısakürek'in hayatından kesitler sundu. Usta şair Necip Fazıl'ı kısa süre zarfında anlatmanın mümkün olmadığını belirten konuşmacılar, merhum Kısakürek'in şahsiyetini nbsp; ve anlayışını nbsp; tanıtmaya çalıştılar. Konuşmacılar ayrıca konularıyla ilgili hatıralarını da dinleyicilerle paylaştılar. Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini okuyan Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdürü Nihat Adıgüzel ise İzleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.Panel sonunda konuşmacılara çiçek nbsp; takdimi yapıldı.
Programa, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un yanı sıra AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü, Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük, Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Beylikdüzü Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Çınar, muhtarlar, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Esenler'de fotoğraf sergisi

Türk edebiyatı ve düşünce dünyasının son dönemde yetiştirdiği en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilen şairlerin sultanı unvanıyla anılan Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yılında Esenler'de anıldı.
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen anma gecesinde Necip Fazıl'ın hayatı ve sanatı ile şiirlerinden kesitler sunuldu. Şair Emrullah Uzun'un Necip Fazıl'ın şiirlerini seslendirdiği programda; araştırmacı yazar Mustafa Yazgan, Dr. Yasin Beyaz, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir İlbak da usta şairin yaşamına ışık tuttular. Örnek yaşamıyla gelecek kuşaklara örnek olan Necip Fazıl'ın fotoğrafları da gecede sergilendi. Geceye, nbsp; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Bağcılar'da Necip Fazıl paneli

nbsp;Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Bağcılar Belediyesi tarafından, vefatının 30. Yılı dolayısıyla üstat Necip Fazıl Kısakürek'i anma programı düzenlendi. "Vefatının nbsp; 30. Yılında Necip Fazıl Kısakürek" başlığı altında düzenlenen panel, 25 Mayıs Cumartesi günü Saat: 20.00'da Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nde gerçekleştirildi. Panelde, Yazar Ali Haydar Haksal, İ.B.B. eski Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk, Gazeteci Bünyamin Yılmaz ve Gazeteci Ekrem Kızıltaş birer konuşma yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...