Silifke'nin yoğurdu yarışmada ortaya çıktı

Silifke'nin yoğurdu yarışmada ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri

Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yapma yarışması düzenlendi. Gerçek Silifke yoğurtları yarışmada ortaya çıktı.



Silifke'de bu yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında 40.sı "Mavi Akdeniz" yılı olarak kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yapma yarışması düzenlendi. Gerçek Silifke yoğurtları yarışmada ortaya çıktı.
Kamu-Sen ilçe temsilciliğinin bahçesinde düzenlenen ve 10 kişinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini, Mehmet Onur Bakır, Erol Iskar, Zeynel Saraç, Fadime Özmen ve Nesrin Esin yaptı.
Yarışma öncesinde Kültür Haftası etkinliklerine yurt dışından katılan halkoyunları ekipleri gösterilerini sundu. Gösterilerin ardından halkoyunları grubu oyuncularına meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.
Yarışmada ise Halise Selim Bakır birinci, Teslime Palaz ikinci ve Nebile Şen üçüncü oldu. oldu. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Kaymakam Fatih Damatlar tarafından birinciye yarım, ikinci ve üçüncüye ise çeyrek altın ödülü verildi.
Başkan Öngel, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, meşhur Silifke yoğurdunu tanıtmak amacıyla Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl yoğurt yarışması düzenlediklerini söyledi.
Düzenledikleri yarışmaya katılan herkese teşekkür eden Öngel, "Kültür Haftamızı en iyi şekilde kutlamak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çünkü Uluslar arası bir düzeyde olan haftamıza yurt dışından da gelen konuklarımız var. Onların da katılımıyla kültür kaynaşması yaşıyoruz. Silifke denilince akla ilk yoğurt geliyor. Türkülerimize girmiş, oyunlarımıza konu olan, Yörüklerimizin geçim kaynağı olan yoğur, Silifke için büyük öneme sahiptir. İlçemizde gerçek Silifke yoğurtlarının da satıldığı günü inşallah göreceğiz" dedi.
Belediye Başkanı Öngel, yarışmaların ardından en iyi yoğurt yapma yarışmasına sponsor olan Öz Dadsa süt ve süt ürünleri ile jüri üyelerine teşekkür edip teşekkür plaketi verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...