HDP artık yasama çalışmalarında yok

Düzenleyen:
HDP artık yasama  çalışmalarında yok

GÜNDEM Haberleri

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 7 milletvekilinin tutuklanmasından sonra 2 günden bu yana Diyarbakır’da toplantı yapan HDP Meclis Grubu ve MYK aldığı kararları açıkladı.

TBMM çalışmalarını durdurma kararı aldıklarını söyleyen HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, “Yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik. Bu Meclis’ten çekilme kararı değildir” dedi. Bilgen, komisyonlara ve Genel Kurul’a da katılmayacaklarını söyledi. Bilgen, “Eş Genel Başkanlık için vekaleten atama olacak mı?” sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Bunların hepsini önümüzdeki günlerde halkımızla tartışacağız. Böyle küçük ayrıntılarla tartışma yapmak yersiz.” TBMM üyeliğinden istifayı bu aşamada düşünmediklerini belirten Bilgen, bunun bir “sine-i millet” kararı olmadığını vurguladı. Meclis’te 59 sandalyesi bulunan HDP, tüm komisyonlarda temsilci bulunduruyor. HDP’nin katılmaması, Genel Kurul ve komisyon çalışmalarının sürdürülmesine teknik veya hukuki bir engel oluşturmuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...