Mermi gibi derbiye

Düzenleyen:
Mermi gibi derbiye

SPOR Haberleri

Aatıf önce Van Persie’ye attırdı sonra kendisi attı. Kaleci Fatih’in inanılmaz gafletinde 3. gol geldi. Sarı Kanarya 20 Kasım’daki dev derbi öncesi üst üste 4. resmi maçını kazandı

M.EMİN ULUÇ

Manisa’daki buluşmanın aktörlerinden Akhisar sancılı, Fenerbahçe coşkuluydu. Geçen hafta 5 yemişti ev sahibi ve 5 atmıştı misafiri. Sarı-lacivertliler favori görünüyordu ancak futbol sürprizlere açık bir oyundu. Henüz 3 gün önce Manchester karşısında aldığı tarihi zafer Fenerbahçe’ye büyük bir gururun yanı sıra yorgunluk da getirmişti ve Akhisar bu fırsatı değerlendirip kötü gidişe dur demek niyetindeydi. Feyenoord galibiyeti sonrası Osmanlı’dan çelme yiyen Fenerbahçe’de Dirk Advocaat da oyuncularını bu yönde uyarmıştı. Nitekim, maça Karabük kadrosuyla başlayan Fenerbahçe’nin yorgunluğu gözle görülecek kadar netti. ManU maçında fırtına gibi esen Lens ve Volkan beklentilerin altındaydı; bu açığı kapatan ise Akhisar’ın da düşük tempoda kalmasıydı.
Rodallega penaltı kaçırdı
Uykudan ilk uyanan Fenerbahçe oldu ve Karabük maçının yıldızları Aatıf ile Van Persie’nin işbirliği tabelayı değiştirdi. Faslının 26’da soldan kestiği topa kalecinin hemen önünde Hollandalı ayak koydu: 1-0. Sarı-lacivertliler tam rahatlamıştı ki, 31’de çalan penaltı düdüğü Akhisar’ı oyuna döndürdü. Ancak yeşil-siyahlıların golcüsü Rodallega topu üstten auta şutlayınca Fenerbahçe soyunma odasına üstün girdi. İkinci yarıya ev sahibi hızlı başladı. Ama ön tarafta yapılan yüksek şiddetli presle Fenerbahçe’nin dengesini bozan Akhisar aradığı golü bir türlü bulamadı. 65’te Emenike’nin pasıyla gelişen kontrada Aatıf Fenerbahçe’yi rahatlattı: 2-0. 77’de ise Emenike’nin aşırtmasında kaleci Fatih inanılmaz bir hatayla topu kendi ağlarına yolladı: 3-0. Kapanışı 90+3’te Rodallega yapsa da Kanarya 3 puanı çoktan alıp götürmüştü: 3-1.

Mermi gibi derbiye

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...