Erdoğan'dan Reyhanlı'da taziye ziyareti

/ Kaynak: AA
Erdoğan'dan Reyhanlı'da taziye ziyareti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'da Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden bazı vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu

Başbakan Erdoğan, temasları kapsamında Reyhanlı Kaymakamlığında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Başbakan Erdoğan, görüşmesinin ardından bombalı saldırılarda hayatını kaybeden Ahmet Hamdi Bozkaya'nın ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu. Baba Hilal Bozkaya ve ailenin yakınlarıyla görüşen Erdoğan, aileye başsağlığı dileklerini iletti.
Bu arada iki çocuk babası Ahmet Hamdi Bozkaya'nın eşinin hamile olduğu, Bozkaya Ailesi'nin Suriye vatandaşlarına evlerini açtığı, iki Suriyeli ailenin geçimini sağladığı bildirildi.
Erdoğan daha sonra saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki açık lise öğrencisi Mehmet Koray Cüneydioğlu'nun evini ziyaret etti.
Aile büyüklerince kapıda karşılanan Başbakan Erdoğan, ölen gencin babası Seraç Cüneydioğlu'na taziyelerini iletti.
Bir ay sonra askere gitmeye hazırlanan Mehmet Koray Cüneydioğlu'nun patlamanın olduğu gün açık lise sınavına girmek üzere evden ayrıldığı öğrenildi.
Erdoğan, hayatlarını kaybeden 63 yaşındaki Selim Aslan ile Fatmanur Elboz ve teyzesi Nadire Kuvvet'in ailelerine de başsağlığı ziyaretinde bulundu. Elboz'un annesi Kuvvet'in de kız kardeşi Hatice Kübra Elboz, Başbakan Erdoğan ile sabah saatlerinde görüşerek evine davet etmişti.
Bu arada Erdoğan, taziye ziyaretleri sırasında ilçedeki Suriye ve Türk vatandaşlarının sevgi gösterileriyle karşılandı. Vatandaşlar Türk Bayrağı ve Özgür Suriye Ordusu'nun bayrakları ile Erdoğan'a tezahürratta bulundu.
Yol boyunca makam aracını durdurarak vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, kendisiyle konuşmak isteyen Suriyelilerle de tercümanlar aracılığıyla görüştü. Erdoğan, kalp desenleri ile süslediği kağıda "Biz Erdoğan'ı seviyoruz" yazan kız çocuğunu da severek onunla fotoğraf çektirdi.
Erdoğan'a Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz ile partisinin Hatay ve Osmaniye milletvekilleri ile AK Partili yerel yöneticiler de eşlik etti. Başbakan Erdoğan taziye ziyaretlerinin ardından helikopter ile il merkezine hareket etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...