Kurtulmuş'tan Batı'ya: PKK’yı aklama derdine düştüler

Düzenleyen:
Kurtulmuş'tan Batı'ya: PKK’yı aklama  derdine düştüler

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin sadece sahada terör örgütleriyle değil, uluslararası algı operasyonlarıyla da mücadele ettiğini söyledi.

İsmail Sonsuz ANKARA
Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından özetle şunları kaydetti: 
* Türkiye 4 Kasım Cuma günü Diyarbakır Bağlar’daki saldırının kimin yaptığı ortaya konmamışken uluslararası bir haber ajansı bu saldırı başka bir örgütün yaptığını uluslararası medyaya yağdı. Olayı PKK üzerinden başka yerlere kaydırmaya çalıştılar. Telsiz konuşmalarında Kemal kod adlı bir terörist üzerinden olayla ilgili bilgiler teyit edildi. Bu olayın TAK tarafından yapıldığı teyit edildi. Mesele açıktır. Ama daha bombanın dumanı tüterken uluslararası bir haber ajansının bu olay PKK’nın üzerinden almaya çalışmasını anlamak mümkün değildir. Bu, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı uluslararası operasyonun büyüklüğünü görmek bakımından önemlidir.
* CHP’nin tavsiyeleri, eleştirileri varsa bunları dinlemeye hazırız. (CHP’nin bildirisi) Ancak neredeyse ölümün kıyısından dönmüş bir siyasi heyete başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ‘Bu örgütlerle iş birliği halinde hareket ediyorsunuz’ demek haksızlıkların en büyüğü olsa gerektir. Eğer 15 Temmuz akşamı bu hain çete mensupları kendi amaçlarına ulaşmış olsalardı Cumhurbaşkanı’mız belki bizler hayatta olmayacaktık ama Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’li arkadaşlarımız da bilsinler ki onlar da böyle bir bildiriyi yazacak zemin bulmayacaktı. Dolayısıyla hep beraber bu anti demokratik, vatan ve millet düşmanı unsurlara karşı mücadele etmek hepimizin vazifesidir. Keşke böyle bir metni kaleme almasalardı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...