Seyyid Tâhâ-î Hakkâri için sempozyum

Seyyid Tâhâ-î Hakkâri için sempozyum

GÜNDEM Haberleri

Hakkari Valiliği ve Hakkari Üniversitesi'nin işbirliğiyle büyük İslam alimi Seyyid Tâhâ-i Hakkâri'yi ve ailesini tanıtmak için uluslararası bir sempozyum tertipleniyor.

Hakkari Valiliği ve Hakkari Üniversitesi'nin işbirliğiyle büyük İslam alimi Seyyid Tâhâ-i Hakkâri'yi ve ailesini tanıtmak için uluslararası bir sempozyum tertipleniyor. 24 -26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek sempozyumda Seyyid Taha ile beraber Seyyid Abdullah Şemdini, Şeyh Muhammed Salih, Şeyh Ubeydullah, Seyyid Abdülkadir, Şeyh Muhammed Sıddık ve Seyyid II. Taha hazretlerinin hayatları, ilmi, tasavvufi, kültürel, edebi ve siyasi etkilerinin bilimsel bir biçimde ortaya koyulması ve günümüze kadar olan etkilerini bölge ve Orta Doğu ekseninde anlatılması hedefleniyor. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı H. Kamil Yılmaz, Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Prof. İ.Süreyya Sırma, Prof. Ahmet Taşğın, Nimetullah Arvas, Dr. Muhammed İbrahîmî, Şefik Korkusuz, Mansur Geylani, Kazım Geylani, İbrahim Geylani, Muhammed Heme Baqi, Dr. Lezgîn Çalî, Dr. Hogir Tahîr Tewfiq, Nizamettin Yakışık, Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Öğr. Gör. Mehmet Saki Çakır, Mela Salih Îbrahîmî, Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan gibi 40 kişiyi aşkın akademik bir ekip tarafından sempozyuma nbsp;tebliğ sunulacak. Sempozyum, Hakkari'nin Merkez ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi Konferas Salonu'nda düzenleniyor. İlk iki günde sunumların yapılacağı sempozyumun üçüncü gününde Nehri Köyü'nde bulunan Seyyid Tâhâ-i Hakkâri hazretleri ve civarında medfun bulunan kabirlerin ziyareti de gerçekleştirilecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...