Bahçeli: Burada Kandil hukuku geçmez

Düzenleyen:
Bahçeli: Burada Kandil hukuku geçmez

POLİTİKA Haberleri

MHP lideri Bahçeli, HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasını eleştiren CHP’ye sert çıktı. Bahçeli, CHP için “Ana muhalefet partisinin bölücü mihrakların avukatlığına soyunması kabul edilemez” dedi.

Damla PEKER ANKARA
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, konuşmasında HDP’lilerin tutuklanmasına tepki gösteren CHP’li vekillere ve genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çok sert sözlerle yüklendi. Bahçeli’nin konuşması özetle şöyle: ‘’PKK terör örgütünün saldırıları tırmanmıştır. Bölücü hainler yeni tezgâhlar peşindedir. Türkiye âdeta sırat köprüsünden geçmektedir. Irak ve Suriye’de yaşanan vahim gelişmeler her yönüyle endişe vericidir. TSK, DAEŞ ve PKK’nın uzantısı PYD ile mücadele için Suriye topraklarındadır. Türkiye’nin kırmızı çizgileri hiçe sayan PYD unsurlarının Menbiç’ten çıkarılması büyük önem taşımaktadır. ABD, PYD’ye silah vererek adeta terörü ödüllendirmektedir. Barzani ve Kuzey Irak hükümeti PKK’ya müzahir davranmaktadır. İran’a bağlı Şii milisler de Türkmenler için tehdittir.
“MİLLET, İBRETLE İZLİYOR”
HDP milletvekilleri hakkında yapılan hukuki işlemler için başlatılan karalama kampanyalarını Türk milleti ibretle izlemektedir. Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP’nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek için seferber olması siyasi tarihimize kara leke olarak geçmiştir. Hukuku tanımayan çevrelerin Avrupa’dan destek görmesi alışageldiğimi bir husumet ilanıdır. Ancak siyasi partilerin bu husumet korosuna katılmaları izahı zor bir garabet olmuştur. 
TERÖRÜN KRİKOSU 
Ana muhalefet partisinin bölücü odakların avukatlığına soyunması kabul edilemez. ‘Kanunları tanımıyorum’ diyenleri yargı önüne çıkartmak devletin asli görevidir. Burası Türkiye’dir. Burada, Kandil hukuku değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukuku geçerlidir. Kendileri gibi düşünmeyenleri payandalık yapmak ve yedek lastik olmakla suçlayanların, şimdi terörün krikosu ve terör çığırtkanlarının megafonu olmaları, kendileri açısından hazin bir tecelli olmuştur. PKK’nın siyasi uzantılarının, yasama çalışmalarını askıya almaları kendilerinin bileceği bir iştir. TBMM, görevinin başındadır. Hiç kimse terör maşalarının boykot kararının yasını tutacak değildir.” 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...